Connect with us

Lifestyle

Грешките на нашите родители. Kак да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца?

Avatar

Публикувано

на

Cover Greshkite na nashite roditeli

На 28 март излиза бестселърът „Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца” (ИК „Колибри“), една книга, която още с появяването си се превръща в настолно четиво за американските родители.

Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца“ (превод: Надя Баева,  ИК „Колибри“) осветлява механизмите и степента, до която преживяванията в детските ни години моделират нагласата ни към отлеждането и възпитанието на собствените ни деца. Като се уповават на сензационни открития в областта на невробиологията и изследванията на привързаността, авторите обясняват как междуличностните отношения рефлектират върху развитието на мозъка и предлагат на родителите подход в серия стъпки, който ще им помогне да осмислят миналото си и да отгледат едни уравновесени и отговорни личности.

Завършил медицина в Харвард, Даниел Дж. Сигъл е уважаван педиатър и детски психиатър, прецизен изследовател на отношенията в семейството и блестящ популяризатор. Съвместно с Мери Харцел, която също е педиатър и опитен експерт в областта на възпитанието, написва  Грешките на нашите родители. Как да не ги повтаряме при отглеждането на нашите деца“. Книгата светкавично се превръща в абсолютен бестселър в САЩ и Канада, впоследствие е преведена на десетки езици.

 

Continue Reading
Advertisement