Connect with us

Музика

Гръцките рокенрол неандерталци от PURPLE DINO и deathblues нашенците от MUDDY с общ концерт на 19 ноември.

Avatar

Публикувано

на

[media-credit name=“Wrong Fest“ link=“https://www.facebook.com/TheWrongFest“ align=“alignnone“ width=“2316″]Purple Dino & Muddy[/media-credit]

Гръцките rock ‘n’ roll неандерталци от Purple Dino и родната deathblues формация Muddy ще изнесат общ концерт в малката зала на столичния клуб *MIXTAPE 5* този четвъртък – 19­ ноември. Това е и поредната колаборация между два приятелски фестивала от България и Гърция, а именно Wrong Fest & Fuzztastic Planet Festival, които вече няколко пъти са работили заедно на ъндърграунд фронта.
Ето и малко повече за групите:
Purple Dino е четиричленна формация създадена в Гърция през 2013 г. Оттогава насам те са взимали на два пъти участие във фестивала Fuzztastic Planet (2014/2015 г.) През 2014 г. са били и основен съпорт на рок легендите 1000mods по време на тяхното турне в южната ни съседка. През 2013 г. издават своят първи запис, а през година по-късно излиза наяве техният дългосвирещ албум “Jurassic Bar”. От създаването си Purple Dino са се заели с мисията да разпространяват своя тежък примитивен рок по цялата земя! Можете да чуете музиката им на адрес http://purpledinoband.bandcamp.com/
За Muddy трудно може да се напише нещо определено, защото са наистина трудни за описване. Олицетворяват се с ключовата дума „ШОК”. И въпреки всичко, следващото изречение от Ивайло Александров много добре им пасва: „Гротескно и грозно аморфно чудовище, газещо в калните, мудни води на потния слъдж метъл, което с всяка крачка, всеки лайв, взема още и още души“. А последния им концерт беше не с кой да е, а с тежковозите Crowbar. Оттогава не са свирили на сцена, което само означава едно – че искат да ни покажат нещо! Чуйте част от музиката им на https://muddysofia.bandcamp.com/.
Билетите за концерта на предварителна продажба са на цена 8 лв в Ticketlogic.bg, а на място  – 10 лв, така че може да заповядате да послушате малко ъндърграунд рок този четвъртък, 19­ ноември в *MIXTAPE 5*!

Continue Reading
Advertisement