Connect with us

Събития

Дара Екимова срещу хейта в новото си видео „Пробвай се”

Avatar

Публикувано

на

probvai se 4

снимка: ПР

Опит за убийство и силни социални послания в актуалния сингъл на младата певица

След фурора, който предизвика, записвайки дует на хита „Мой  Свят” с баща си, загинал преди 11 години, Дара Екимова пусна новата си, самостоятелна песен. Шестнадесет годишната наследница на Дими от Сленг дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тинейджъри. Във видеото младата певица се превъплъщава в ролята на хейтърка, която дотолкова е обсебена от главната героиня, че стига до опит за убийство. Идеята е на самата Дара Екимова, която е и автор на текста.

probvai se 3 1

Талантливата тинейджърка споделя впечатленията си, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да “мразят”, защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.

Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в „Пробвай се” – споделя Дара във връзка с авторската си песен.  

Премиерата на видеото е в You Tube канала на Дара Екимова 

Advertisement

https://youtu.be/VdTH7eks2ds

Музиката на „Пробвай се” е дело на бийтмейкъра на 2018-а Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата във видеото застава Борил Петров. Mix and master: Бате Пешо, грим: Анастасия Беневрешка, коса: Виолина Дочева  за Салони Магама.

„Пробвай се” ще прозвучи на живо в Sofia Live Club на 31-и май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на Сленг, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Премиерата на трибюта, в края на март, събра повече от 200 ценители на качествената българска музика.

Преди месец, Дара осъществи революционното за България миксиране на своето изпълнение с гласа на баща си и засне видео-клип към песента „Мой свят” – една от 500-е любими песни на България, според касацията на БГ Радио.

Advertisement

Дара Екимова участва в ремикса на другата култова песен на Сленг – „Синьо”, осъществен от Djane Monique. 

https://www.youtube.com/watch?v=zozyqCh5yL8

През септември 2018-а младата певица реализира mashup версия на песните God Is a woman X Чужди усмивки. 

https://www.youtube.com/watch?v=IDfffZVBrsk

Идеята за комбинирането на двата хита е изцяло нейна, а клипът бързо се превръща в мега-хит сред он-лайн аудиторията. В момента видеото реализира над два милиона гледания в You Tube, а хилядите последователи на Дара в социалните мрежи се надпреварват да споделят емоциите си от допира с песента.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement