Connect with us

Lifestyle

Да танцуваме K-POP!

Avatar

Публикувано

на

Няма начин да не сте срещали понятието K-POP! Със своето оригинално звучене и новаторски стил, корейската поп (кей-поп) музика завладява световната музикална и танцова сцена. K-POP не е просто музика. Възниква в началото на 90-те години на миналия век и с течение на времето се превръща в своеобразна субкултура, популярна сред младите хора по целия свят. България не прави изключение. Множество кей-поп песни звучат от ефирите на българските радиа и телевизии, често се организират фен-срещи, разнообразни събития, танцови и музикални фестивали и състезания…

Една от най-атрактивните характерни черти на K-POP обаче остават танците. Те са неизменна част от почти всяка песен. И те като K-POP музиката са изключително разнообразни. Съчетават в себе си хип-хоп, стрийт денс, ladies’ dance, дори понякога модерен балет и индийски ритми например. Обикновено танците са групови, но не липсват и солови. Почти винаги K-POP групите залагат на добрия синхрон, въздействащото изпълнение и силното сценично присъствие. Това невероятно съчетание ги прави изключително атрактивни, привлекателни и впечатляващи. За създаването на тези танци се грижат професионални хореографи, а понякога и самите изпълнители, които не само че танцуват, но и пеят едновременно с това!

K-POP хореографията честно включва „point dance“. Това са най-запомнящите се движения от един танц. Обикновено тези основни стъпки се повтарят многократно. Те са лесни за запомняне и почти всеки почитател веднага може да познае от кой танц са. За качественото усвояване дори и на тези по-лесни стъпи обаче е необходимо придобиване на добри танцови умения и правилна танцувална техника. За целта би било добре да учите K-POP танци с учител, посещавайки уроци по танци.

Това е философията, която следва и Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО“ – първата танцова школа в София, която от 2012 г. насам, паралелно с курсовете си по Съвременни сценични танци и Танци за деца, предлага специализирани уроци по K-POP ТАНЦИ. Класовете са динамични, забавни и интересни. Поднесени с вещина и професионализъм от опитните инструктори на школата. Следват се актуалните тенденции на K-POP сцената, като в същото време се залага на висококачествено танцово обучение. Да не забравяме и сценичните изяви – те са съществена част от обучението на всеки добър изпълнител. Курсистите учат и усъвършенстват различни танцови техники, важни и необходими за вярното и качествено интерпретиране на K-POP хореографиите. 

Звучи страхотно, нали? За 7-ма поредна година през Танцов и творчески сезон 2019-2020 „СОФИСТИК-ЖИВО“ организира класове по K-POP танци за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Подробна информация за уроците, графика на заниманията и начините за записване може да бъде намерена в сайта на школата.

Advertisement

Бъдете смели! Бъдете различни! Да танцуваме K-POP!

Continue Reading
Advertisement