Connect with us

Общество

Два дни с URBANITES SOFIA и BOLD SHOWROOM

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

URBANITES SOFIA е платформа за съвременно творчество и култура, която подкрепя млади артисти и популяризира работата им както чрез изложби и събития, така и онлайн. Създадена в края на миналата година от Ивана Вълчева (музикант) и Ася Попова (фотограф), организацията се радва на голям интерес и в момента реализира проекта Urbanites:INTRODUCING (vol.1) – две pop-up изложби в два дни, на 23 и 24 ноември  от 18:00ч. в Bold Showroom.

DAY 1: 23ти ноември е посветен на колаборативното дуо Теодор Генов и Александра Георгиева, чиито образи и герои ще се слеят и ще ни запознаят с игривия си и ироничен илюстриран свят. Резултатът от обединяването на техните стилове ще бъде изразен в специално създадените за изложбата творби. Главен обект ще е тяхната първа арт книга (в лимитиран тираж), а освен нея ще има принтове, инсталации и много голяма синя изненада. В същия ден ще пускат музика и добре познатите Григовор (So Called Crew) и Djobry (Sofia Beats).

DAY 2: На 24 ноември ще се потопим в еклектичния свят на Жоро Пеев (Jawpains). Той ще преобрази пространтството в типичната за него чудата, авангардна естетика. На събитието ще бъдат представени фотографии и принтове със специално брокатено покритие, костюми и обекти, изработени от автора. В момента  Жоро Пеев подоготвя дипломния си късометражен филм, за който ще може да разберете повече на събитието. Последният клип, по който работи е към песента на Мила Роберт – „Квартална Кръчма“, която ще можете да чуете на живо същия ден по време музикалния live от 20:00.

Платформата URBANITES цели да обединява хора с интерес към изкуствата и да предоставя нови възможности за колаборации между младите българските артисти. URBANITES се надяват да обогатят социалната среда в София като продължават да се занимават с организацията на техните алтернативни pop-up изложби, на които взимат участие изгряващи артисти и актуални музиканти и DJ-и.

Advertisement

снимка: ПР

Освен събития, те създават и дигитален архив на българско изкуство онлайн, който в момента има почти 2 000 последователи в Инстаграм. Чрез споделянето на различни творби, организацията се стреми както да подрекепя и популяризира работата на младите артисти, така и да бъде източник на информация и вдъхновение за хората, които се интересуват от изкуство в България.

Третото събитие на платформата, Urbanites:INTRODUCING (vol.1), разглежда в дълбочина творчеството на трима млади артисти и им дава възможност да разгърнат въображението си в две последователни pop-up изложби в Bold Showroom. Шоурумът представя една нова концепция за културен център в София, в който интериорни и модни дизайнери, художници, скулптори, режисьори, фотографи, предприемачи и хора с идеи да показват творенията си.

Както казват момичетата от URBANITES, идеите се раждат там, където хората се срещат.

URBANITES:

Advertisement

https://www.facebook.com/urbanitesofia/

https://www.instagram.com/urbanitesofia/

ARTISTS:

https://www.instagram.com/jawpains/

https://www.instagram.com/pastedko/

Advertisement

https://www.instagram.com/sa6ettu/

MUSICIANS:

https://www.instagram.com/mila_robert/

https://www.facebook.com/iliyagrigovor/

https://www.facebook.com/Djobrymusic/

Advertisement

HOSTS:

https://www.facebook.com/BoldTheShowroom/

https://www.instagram.com/boldtheshowroom/

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement