Connect with us

Култура

Два дни ще изграждат 20-метровата сцена и сценичния декор за мюзикъла КОТКИ

Avatar

Публикувано

на

growltigerinset small

снимка: PR

Броени дни остават до първото гостуване у нас на свтовноизвестния мюзикъл „Котки“! Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър с оригиналния си актьорски състав ще стъпи за първи път на сцената на зала 1 на НДК на 11 май от 20 ч, след което ще се играе последователно в следващите дни на 12, 13 и 14 май от 20 ч, както и на 13 и 14 май от 14 ч.  Представлението е част от програмата на пролетния фестивал „Салон на изкуствата“ на Националния дворец на културата.

Мащабната сценична продукция ще пристигне от Великобритания в България още на 9 май, побрана в цели девет камиона. Два дни ще са нужни, за да се изгради пищният декор, изпъстрен с детайли и ефектни сценографски решения, пресъздаващи естествената среда на изпълнения със забвение заден двор, където нощта принадлежи на котките, разгръщащи пред нас своите разнородни съдби на лунна светлина, когато човекът спи непробудно.

Ще видим котките да изпълняват сложни акробатични номера, с помощта на въжета, опънати между стените, както и на впечатляваща с размерите си гума от камион, дебела около 1,5 м и около 5 м в диаметър. Самата сцена, с внушителните 25×20 м ще е облепена в отпадъци от хартия, картонени кашони от банани, а някъде в дъното самотен ще се мержелее стар гардероб.

Зрителите не трябва да се стряскат, когато палавите котки ще се впуснат между редовете, за да се закачат с публиката, да я пощипват и галят с опашките на атрактивните си, ръчно изработени костюми. Шоуто е доста интерактивно и неочаквано импровизирано на моменти, обещават продуцентите от екипа на Андрю Лойд Уебър.

Advertisement

В ролята на централния женски персонаж от мюзикъла – котката Гризабела – ще видим бляскавото екзотично сопрано Джоана Ампил, родом от Филипините. Нейната версия на песента Memory – световноизвестната партия на Гризабела, е една от най-въздействащите, изпяти досега в 20-годишната история на мщзикъла. Българският зрител ще може да се убеди в дълбочината и артистизма на Джоана Ампил, която музикално-сценичните ценители познават още с ролите й като Ким от мюзикъла „Мис Сайгон“, както и Фантин в „Клетниците“. Джоана Ампил е записвала вокални партии и за „Исус Христос Суперзвезда“ и много други.

Поради големия интерес към първото представяне на мюзикъла КОТКИ у нас, останали билети има само за спектаклите от 14 ч на 13 и 14 май. Останалите постановки на 11, 12, 13 и 14 май от 20 ч.  са напълно разпродадени.

Цените в мрежата на Eventim.bg са от 65 лв до 155 лв, а учениците и студентите могат да се възползват от специална цена 45 лв. срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка.

Continue Reading
Advertisement