Connect with us

Tехнологии

Девет деца от приемни семейства ще бъдат първокласници

Avatar

Публикувано

на

Georgi i po malkata mu sestra Galya na 1 viya ucheben den v 15 to SOU v Sofia

Девет деца от приемни семейства днес за първи път прекрачват училищния праг, благодарение на подкрепата, която получават от Националната асоциация за приемна грижа и Мтел.

Общо 111 са младежите от приемни семейства у нас, които тази година ще бъдат ученици. Те вече получиха от телекома комплекти с учебни принадлежности и ученическа раница, с които да посрещнат 15-и септември.

През изминалата 2014-та година Мтел дари над 90 000 лева за подобни инициативи като част от социалната си програма „Приеми бъдещето“. От началото на сътрудничеството си с Националната асоциация за приемна грижа компанията е подпомогнала децата от приемни семейства с над 240 000 лева.

Телекомът провежда и друга инициатива за популяризирането на дейността на Асоциацията за приемна грижа – от 11-ти септември всеки посетител в магазините на Мтел получава подарък учебна програма, в която се съдържа информация за приемната грижа. Освен това всеки, който поиска, може да подкрепи каузата в магазините на Мтел, като дари 1 лев за развитието на приемната грижа в България.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Parvoklasnikat Georgi Mladenov[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement