Connect with us

Култура

Деница Дилова и Васил Панайотов гостуват на Алея на книгата-Варна

Avatar

Публикувано

на

Деница Дилова снимка

Деница Дилова, снимка: ПР

На 4 август в Литературния кът на Алея на книгата-Варна двама от най-популярните български автори ще си говорят за любов, страст и литература.

Алея на книгата-Варна 2018 г. ще бъде гореща. В рамките на книжното изложение двама от най-обичаните автори – Деница Дилова („Дневният живот на нощната пеперуда”, „Безумецът от Таро“) и Васил Панайотов („Убиец” и „Другата”) ще се срещнат, за да проведат със своите почитатели приятелски разговор за разликата между любов и страст, за творческия акт на писане, за измеренията на чувствата и въображението, за книгите, за съвременната българска литература и предизвикателствата пред пишещия.

Двамата финалисти в анонимния конкурс на „Сиела” „Нов български роман” през 2015 г. ви очакват от 19:00 ч. на 4 август 2018 г. в Литературния кът на Алея на книгата-Варна, където ще представят новите си романи, излезли на пазара през 2018 г. – „Безумецът от Таро“ и „Другата” – различни и вълнуващи прочити на любовта.

 „Безумецът от Таро“ от Деница Дилова е притча за изневярата като спасение, за егоизма, за любовта и най-вече за изборите, пред които е поставен съвременният човек, разкъсван между професионалните очаквания, изискванията на осъдителното общество и собствените си желания. Една преуспяваща жена се влюбва в мистериозен парижанин. Тяхната любов е лудост, социално неприемливо недоразумение. Но къде е границата на лудостта в свят, в който властва безумието?

Advertisement

vasil panayotov

Васил Панайотов, снимка: ПР

 „Другата” на Панайотов (подгласник в риалити формата „Ръкописът” по БНТ1 с дебютния си роман „Убиец”) е роман за разликата между любов и обич. Може ли един мъж да обича една жена и същевременно да е влюбен в друга? Какво би направил той за всяка от тях и какво всяка от тях ще му причини? Роман за невъзможността да обичаме, без да нараняваме.

Какво става, когато копнеж и отговорност се срещнат на страниците на един роман? Къде се крие разликата между любов и обич и кое чувство трае по-дълго? Предстои да разберете от 19:00 ч. на 4 август.

Continue Reading
Advertisement