Connect with us

Tехнологии

Детска лаборатория за приложна и забавна химия в София през октомври

Avatar

Публикувано

на

Lava DT 7105 resize

Националният музей „Земята и хората“ ще стане домакин на научна лаборатория за приложна и забавна химия за деца, организирана от “Байер България” ЕООД в периода 13-19 октомври. По време на инициативата ще бъдат демонстрирани интересни експерименти, които ще покажат на децата забавната страна на химията. Експериментите са подходящи за деца на възраст 8-12 години.

Първите участници в Научната лаборатория на Байер ще бъдат учениците от няколко столични училища. На 17 октомври (събота) събитието ще бъде отворено за посещение с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44.

Научната лаборатория на Байер се провежда за първи път в България. „Искаме децата да се почувстват като истински изследователи и заедно с тях да разкрием някои от тайните на природата. Целта ни е по този забавен и приятен начин да ги доближим до науката и да предизвикаме у тях желание за учене“, споделя Ралф Фрьолих, управляващ директор на „Байер България“ ЕООД.

Проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Районен инспекторат по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“683″]Kartof_DT__7139_resize[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement