Connect with us

Джаз

Джаз ФМ ще се срещне с почитатели на Джаз фестивала в Казанлък

Avatar

Публикувано

на

Водещият на вечерното предаване All-Time Jazz Masters по Джаз ФМ радио Емил Войников ще разкаже за живота и творчеството на голямата певица Ела Джейн Фицджералд на Джаз фестивала в Казанлък. По повод 100 годишнината от рождението й на 26-ти август от 17ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства Емил Войников ще сподели една по-различна история за Първата дама на песента. Събитието ще бъде съпътствано от прожекция на видеоклипове, специално аранжирани музикални откъси и авторски текст, разкриващи на публиката магията на Ела Фицджералд. След срещата с публиката от 20ч. в парк „Тюлбе ще има концерт, наречен How High The Moon, на който прочути песни на Ела ще изпълни Надя Тончева – известна певица и инициатор на фестивала. Инструменталистите на концерта ще са Павел Петков – пиано, Венелин Георгиев – саксофон, Христо Минчев – контрабас и Кристиан Желев – барабани.

Джаз ФМ за втора година партнира на фестивала в Казанлък, който е част от „Празници в долината на тракийските царе“. Лекторията на Емил Войников през миналата година беше посрещната с огромен интерес, а почитателите на джаза успяха на живо да се срещнат със своите любими гласове от ефира на Джаз ФМ.

Друг акцент на фестивала тази година са участията на турския китарист д-р Мелих Гюзел на 24 август от 17: 30 ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, концертът на Теодосий Спасов квинтет на 25 август и инструментална експанзия чрез акустична музика от цял свят на Рон Джаксън и българското трио Bluestreem на 26 август, които ще се проведат в парк „Тюбле“.

Повече за „Джаз фест Казанлък“ можете да прочетете тук:http://www.jazzfm.bg/bg/news/melih-guzel-teodosij-spasov-i-ron-djaksyn-sred-uchastnicite-v-djaz-fest-kazanlyk-emil-vojnikov-s-lektorija-za-ela-ficdjerald и тук: http://jazzfestkz.eu

Continue Reading
Advertisement