Connect with us

Спорт

Джонатан Едуардс се присъединява към екипа на Евроспорт

Avatar

Публикувано

на

„Две неща имат най-голямо значение в кариерата на един спортист: да спечели олимпийски златен медал и да подобри световен рекорд“, коментира в новия, четвърти епизод на предаването „Преследвайки златото“ Джонатан Едуардс – един от най-големите атлети в историята на спорта. В поредицата той ще разкрие интересни факти от своята професионална кариера и ще разкаже какви усилия се изискват, за да подобриш световен рекорд два пъти в рамките на едно състезание. Феновете на британеца могат да видят ексклузивното му интервю в понеделник, 9-и май, от 21:00 ч. по Евроспорт 1.

Джонатан Едуардс е олимпийски, двукратен световен и европейски шампион в тройния скок. От Световното първенство през 1995 г. насам той държи световния рекорд в дисциплината с постижение от 18,29 м.

През май Едуардс ще направи своя дебют в ефира на Евроспорт като водещ на студийните предавания от Европейското първенство по плуване в Лондон, където ще можем да проследим участието на двама български плувци – Добромира Иванова и Любомир Агов. Едуардс ще бъде и водещ на зимните Олимпийски игри в Пьончан през 2018 г., като освен че ще коментира част от живите включвания по време на игрите, той ще бъде и домакин на предаванията, посветени на Олимпиадата.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Jonathan Edwards_1[/media-credit]

Откъси от интервюто с Джонатан Едуардс:

Джонатан Едуардс за подобряването на световния рекорд на Световното първенство през 1995 г.:

Advertisement

„С приземяването си знаех, че това ще бъде световен рекорд. Станах от пясъка и обърнах поглед към зрителите, те изумено вдигаха рамене в знак, че отново съм подобрил световния рекорд и то с осем сантиметра за последните 20 години спрямо скока на Оливейра през 1975 г. и този на Уили Бенкс през 1985 г. Беше 1995-а, бях подобрил световния рекорд с 8 см. за по-малко от 20 минути, беше невероятно!“

Джонатан Едуардс за присъединяването си към екипа на Евроспорт:

„Появата ми в спортен телевизионен канал е голяма възможност за мен. Мрежата на Евроспорт се увеличава непрекъснато, Discovery Networks притежава правата за Олимпийските игри до 2024 г., така че определено влизам в екипа по време на един много вълнуващ период.“

Continue Reading
Advertisement