Connect with us

Култура

Джон Грийн с нов роман на български

Avatar

Публикувано

на

JohnGreen

снимка: ПР

Обичаният автор на бестселъри като „Къде си, Аляска“ и „Вината в нашите звезди“ споделя, че дългоочакваният му седми роман е „най-личният досега в смисъла на това, че не се ограничава само до миналото“. В „Костенурки до безкрая“ читателят среща 16-годишната Аза, която прекарва всеки ден в борба с обсесивно-компулсивно психическо разстройство, също като Грийн. Авторът признава, че има подобен проблем от детството си и дълго време не е намирал сили да говори за това публично. Споделя и че част от причината да предаде посланието си под формата на художествен текст е именно желанието му да намери начин на изразяване, който да му позволи да погледне на проблема като страничен наблюдател.

Turtles CVR

Целта на най-новия роман на Джон Грийн „Костенурки до безкрая“ е да покаже, че повечето хора, страдащи от хронични психически разстройства, имат дълъг и пълноценен живот въпреки това и тези състояния не са нещо, от което трябва да се срамуваме, а напротив – трябва да говорим открито за тях като общество.

„Костенурки до безкрая“ може да бъде открита в книжарниците и онлайн от 18 ноември на цена от 19,90 лв. Всеки, направил поръчка на романа през уебсайта на издателство „Егмонт“, ще получи подарък – тематичен плакат с цитат от книгата*.

*Важи до изчерпване на количествата.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement