Connect with us

Култура

Джон Лескроарт отново е тук с „Фатална изневяра”

Avatar

Публикувано

на

Любов, съспенс, предадено приятелство и жестоко убийство изплуват на страниците на новия роман на Джон Лескроарт „Фатална изневяра” (ИК „Сиела”). Това е първата книга на Лескроарт от години, която не е част от поредица.

След „Фатална жена” в репертоара на Джон Лескроарт идва ред и за „Фатална изневяра”. Въпреки съвпадението в двете заглавия, новият роман на американския писател е самостоятелна книга, която не е част от предишни или тепърва започващи поредици.

Кейт Джеймисън е обсебена от женен мъж, с когото тъкмо се е запознала. След като разказва на най-добрата си приятелка Бет Тъли за влечението си, опитната инспектор Тъли, която е виждала не една и две разрушителни последици от изневери през дългогодишната си кариера в полицията в Сан Франциско, проявява истинска загриженост към Кейт. Обезпокоената Бет не може да повярва, че именно нейната приятелка, с която се познават от толкова време, е попаднала в такава ситуация, в която щастливият ѝ брак и двете ѝ прекрасни деца нямат силата да я накарат да спре да мисли за Питър Аш.

За много кратко време увлечението на Кейт по Питър приема чудовищни измерения – то се превръща в неконтролируема мания, която води до бурни страсти. Кратката авантюра не пречи на Кейт да продължи живота със съпруга и децата си постарому. Няколко месеца по-късно обаче тялото на Питър е намерено на брега, а случаят е възложен на инспектор Тъли. Защо Питър е убит? Кой е убиецът му? Какво се случва с двете приятелки? А с брака на Кейт?

Фатална изневяра” разкрива катастрофалното въздействие, до което може да доведе едно маниакално увлечение и същевременно ни показва колко малко всъщност познаваме приятелите и близките си.

Advertisement

Автор на корицата на българското издание е Живко Петров.

Continue Reading
Advertisement