Connect with us

Събития

Джордж Майкъл оглави класацията във Великобритания!

Avatar

Публикувано

на

Джордж Майкъл, снимка: Caroline True

„Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“, специалното издание на шедьовъра от 1990 година на покойния Джордж Майкъл – „Listen Without Prejudice vol.1“, дебютира директно на първо място в официалната класация на Великобритания. В премиерната седмица от албума са продадени над 56 хиляди копия, резултат, с който изданието не само оглавява класацията, но и поставя рекорд за най-продаван преиздаден албум в историята на чарта.

Двадесет и седем години по-късно историята се повторя – през септември 1990 година албумът „Listen Without Prejudice vol.1“ дебютира в премиерната седмица на чарта, за да продаде по-късно осем милиона копия по целия свят.

Джордж Майкъл лично ръководи и наблюдава ремастерирането на албума включително акустичния концерт от легендарните серии MTV Unplugged, състоял се през 1996г. и неиздаваната до момента версия на сингъла Fantasy с участието на Найл Роджърс. Броени дни преди да излезе „Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“ на пазара, се състоя премиерата на дългоочаквания филм „George Michael: Freedom“, разказан от самия Джордж Майкъл в ефира на Канал 4. Джордж Майкъл работи по филма „Freedom“ буквални дни преди Коледата на 2016-та година. Филмът е неговият последен проект. Джордж Майкъл умира на 53 години на 25.12.2016г.

Джордж Майкъл е един от най-успешните британски артисти на всички времена – заедно с Андрю Риджли от дуета Wham! и след това като солов изпълнител, той продава повече от 115 милиона копия албуми.

Advertisement

В официалното съобщение на Дейвид Остин, мениджър на Джордж Майкъл, негов дългогодишен творчески партньор и приятел от детинство, се казва:

„В продължение на три години Джордж, аз и невероятният екип на Sony работихме неуморно, за да създадем този красив продукт „Listen Without Prejudice vol.1/MTV Unplugged“ и да реализираме филма ‘Freedom’. Всички знаят какъв перфекционист беше Джордж по отношение на работата, той участваше от началото да края на целия процес. Истинска благословия и ценен дар е да бъдеш ръководен от такъв гений. Изключителната екипна работа и огромната любов към Джордж от страна на публиката, направиха всичко това възможно. Изключително сме горди, че имаме НОМЕР ЕДНО албум в класацията на Великобритания“.

Continue Reading
Advertisement