Connect with us

Култура

Джордж Р. Р. Мартин ви кани „В дома на Червея”

Avatar

Публикувано

на

Страховита, подземна приказка от създателя на „Песен за огън и лед” излиза в луксозно издание!

Докато тръпнат в очакване на предпоследната част от поредицата „Песен за огън и лед”, българските фенове на едно от най-големите имена на фентъзито и фантастиката  Джордж Р. Р. Мартин най-сетне могат да прочетат хипнотичния роман „В дома на Червея”.

Луксозното издание с твърди корици ще ви отведе в Града на Червея, опустошена земя, над която слънчевите лъчи бавно гаснат. Там властват Анелин,  млад благородник, и неговите разглезени приятели. След като младежът е публично унижен от ловеца Месоносеца, той и другарите му планират своето жестоко отмъщение, което обаче ги отвежда дълбоко под земята, в царството на слепите гроуни – древен враг, чудовища от приказките и жадуван източник на месо.

Докато тъмнината стяга кадифената си прегръдка около Анелин и фалшивите сенки на светлината изчезват, наяве ще излязат забравени тайни за миналото на планетата и за тихия, лепкав ужас, дебнещ в нейното сърце.

Макар светът на Града на Червея да няма нищо общо нито с Кралския чертог, нито със Зимен хребет, магията на разказвача пъпли по страниците на тази мрачна приказка и завладява с универсалността на тематиката си – вечната битка между доброто и злото и нуждата от промяна първо в теб самия, за да можеш след това да помогнеш на околните.

Advertisement

„В дома на Червея” е страховита приказка, ярка алегория на декадентското съвременно общество и заблудите, в които то често живее.

Джордж Реймънд Ричард Мартин е американски писател на фентъзи и фантастика, сценарист и телевизионен продуцент. След култовия успех на поредицата „Песен за огън и лед” и едноименната продукция на HBO, той се нарежда до светилата на фентъзи и фантастиката наред с Дж. Р. Р. Толкин, Борис и Аркадий Стругацки, Станислав Лем, Анжей Сапковски и Тери Пратчет.

Continue Reading
Advertisement