Connect with us

Култура

Джо Абъркромби се завръща с „Половин свят“

Avatar

Публикувано

на

Cover Polovin svyat

През март излезе „Половин свят” (превод: Александър Ганчев, изд. „Колибри“), дългоочакваната книга 2 от трилогията „Разбито море“ на Джо Абъркромби!

Сега Гетланд отчаяно се нуждае от съюзници. Но къде да намериш такива, когато си заобиколен от врагове? Отец Ярви знае отговора: на другия край на света… или сред редиците на неприятеля. Момчето се обучава в тренировъчния квадрат – бие се рамо до рамо с другарите си в стената от щитове и така се превръща в мъж, във воин. И воин е всичко, което Бранд някога е искал да бъде, а също да върши добро и винаги да стои в светлото. За беда, не всички момчета са докоснати от майка Война. Затова пък Трън Бату е, макар и момиче. Жените й се присмиват, защото не е като тях, мъжете я ненавиждат, защото иска да е като тях. Нека говорят, нека я сочат с пръст – нищо не е от значение, стига да се покрие с воинска слава и да отмъсти за смъртта на баща си.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Размахът на фантазията му и богатството на световете, които изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава епичната трилогия „Първият закон“, чутовния екшън  „Герои“, брилянтната жанрова провокация  „Червена страна” и „Внезапни завършеци”, 13-те истории от света на „Първият закон”. Книгите от поредицата „Разбито море” се отличават с изключително въздействащ език, запомнящи се герои и стремителен сюжет.

Continue Reading
Advertisement