Connect with us

Култура

Дмитрий Глуховски пристига в България

Avatar

Публикувано

на

Glukhovsky

снимка: ПР

Авторът на хитовата поредица „Метро” ще гостува в София и Варна по покана на „Storytel” и фестивала „Варна Лит”.

Световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски, създателят на хитовата трилогия „Метро”, на романите „Бъдеще”, „Текст”, „Здрач” и на сборника „Разкази за родината”, пристига в България в края на май.

Aвторът ще гостува у нас по покана на „Storytel” България и международния литературен фестивал „Варна Лит”.

Глуховски ще представи лично своя Storytel Original сериал със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май 2019 г., а от 29 до 30  юни ще се включи в литературния форум „Варна Лит”, който се провежда всяка година и обединява световни и български имена с ярка следа в областта на литературата, журналистиката, образованието, театъра, киното, музиката и изобразителното изкуство.

Advertisement

Скоро ще бъдат обявени часовете и локациите на двете големи срещи.

България ще бъде първата държава, в която писателят ще гостува след предстоящата на 16 май световна премиера на „Граничен пост”. Творбата е създадена специално за аудиоформат под формата на аудиосериал и продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel, както и за да се включи в специална дискусия в рамките на международния детски форум, провеждащ се всяка година в морската ни столица.

С „Граничен пост” авторът на „Meтро 2033” се завръща в своята уникална постапокалиптична атмосфера, в една поддържаща напрежението до последно история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за предаването на дълговете и престъпленията ни през поколенията – разказ, изключително актуален във времена, когато словото на омразата е навсякъде около нас и светът често забравя грешките на своето минало.

У нас аудиосериалът „Граничен пост” ще бъде достъпен за слушане на български веднага след световната си премиера в платформата на Storytel заедно с още много сериали и Storytel Original съдържание. Преводът на “Граничен пост” на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.

С  над 4000 посетители и 60 срещи във и извън класните стаи „Варна Лит“ 2018 г. затвърди статута си на уникална по рода си и устойчива платформа, обединяваща образователни и културни инициативи.

Advertisement

Във фестивала ще се включат световноизвестни писатели, а България ще бъде представена от над 15, сред които и знакови варненски творци. Имената ще бъдат обявени по-късно.

Continue Reading
Advertisement