Connect with us

Култура

Днес излиза „Батман Аполо“

Avatar

Публикувано

на

Cover Batman Apollo

На 5 октомври излиза „Батман Аполо“ – една мрачна, ултрасаркастична алегория на глобалния свят, родена на границата между виртуалното и реалното.

Батман Аполо“ (превод: Марина Чертова, 408 стр., цена: 18 лв.) ще ви даде да разберете какви ритуали имат вампирите, кой стои зад антиправителствените акции в Москва, каква е връзката между Дракула и Кришна, кои са онези мощни невидими сили, диктуващи идеите, историята и живота на хората. Този зашеметяващ блокбастър е за почитателите на фентъзи, на социално-политическата сатира, на философския трактат и за всички, които осъзнават кризата на съвременната култура и предпочитат да си задават въпроси, отколкото да участват смирено в един зловещо режисиран спектакъл.

Наричат Виктор Пелевин „главният мистификатор в съвременната руска литература”. От самото начало на творческата си кариера той почти не общува с медиите, нито се среща със свои почитатели, а появата на всяка негова книга е обвита в тайнственост. Автор е на разкази, новели и на тринайсет романа („Омон Ра”, „Чапаев и Пустота”, „Generation П” му спечелват световна слава. „Батман Аполо” се определя като роман за протестното движение в Русия, в който няма и ред за него.

Continue Reading
Advertisement