Connect with us

Tехнологии

Днес, 14-ти март, е денят „Организирай своя домашен офис!“

Avatar

Публикувано

на

Днес, 14-ти март, е денят „Организирай своя домашен офис!“: това е възможност не само да подредим офис пространството, но и да открием как да останем концентрирани в него. MMD обяснява защо извитите дисплеи и перфектните цветове могат да подобрят концентрацията.

За някои домашният офис е просто място където да се занимават с бумащина. За работещите за себе си, това е мястото, където извършват по-голямата част от работата, за която получават заплащане. И в двата случая поддържането на организирано офис пространство е критично важно за ефективността. Още повече, че във всеки домашен офис е трудно да държим под контрол „нашествениците“: ежедневната бъркотия, честото прекъсване на работата и купчините хартия, които разсейват от приоритетните задачи в работната среда. За да отбележи днешния ден „Организирай своя домашен офис!”, MMD, водеща технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, изтъква защо последните модели извити дисплеи Philips могат да помогнат на домашните офис потребители да възвърнат концентрацията си.

Извивки за концентрация
Превключването от плосък към извит дисплей може да помогне за намаляване на разсейването и напрежението в очите. Извитият дисплей е фокусиран върху най-важния човек: потребителя. Той създава много по-добро усещане за персонално пространство като обгръща нежно зрителната линия и „отрязва“ случващото се на заден план. По този начин се създава по-поглъщащо зрително преживяване, независимо какво се изобразява на екрана.

Предвид количеството разсейващи фактори в един домашен офис, обгръщащата концентрация на извитите дисплеи има потенциал да направи голяма разлика. Най-новият извит дисплей Philips предлага радиус на извивката от 1800 мм, който създава повишено усещане за дълбочина с по-малко изкривяване на картината и по-богат контраст в ъглите на екрана. Дисплеят притежава и ултра тънка рамка за визуално увеличаване на екранното пространство.

снимка: ПР

Advertisement

Двата последни модела извити дисплеи от MMD с Ultra Wide Color технология са  40-инчовия BDM4037UW и 27-инчовия 278E8QJAB. Първият е най-големият извит дисплей на пазара с 4K UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела). Той използва AMVA технология за супер висок контраст и изключително живи и ярки изображения. Като много от мониторите Philips с 32 или повече инча, и този модел включва MultiView опция за изобразяване на няколко източника на сигнал едновременно на екрана. Това прави многозадачната работа много по-лесна.

Най-новият член на линията извити дисплеи 278E8QJAB точно пасва на по-малки пространства. Той предлага отлична свързаност, както и Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела).

Кристални цветни изображения

Извитият дисплей е много по-ефективен, когато предлага правилно възпроизвеждане на цветовете. Ultra Wide Color технологията, която е стандартна при последните извити дисплеи Philips, предлага широк цветови спектър за точно цветно възпроизвеждане. Това е полезно в множество случаи. Потребителите на графични приложения, например, могат да разчитат на точно пресъздаване на цветовете с Ultra Wide Color, за да постигнат перфектно съответствие между цвета на екрана и в действителност. 278E8QJAB е мониторът на Philips, който притежава цветови спектър, съответстващ на 130% sRGB според CIE 1931 (104% NTSC според CIE 1976) покритие, което е много повече в сравнение със стандартните стойности от 99% sRGB (72% NTSC).

Последните извити дисплеи са само началото: MMD разработва вълнуваща линия от извити монитори, които ще бъдат представени на пазара през тази година, надграждайки своята традиция да предлага иновативна технология за улеснена работа и игра, която носи повече удоволствие на потребителите.

Advertisement

снимка: PR

Continue Reading
Advertisement