Connect with us

Кино

„Доктор Стрейндж“ покори кината!

Avatar

Публикувано

на

DoctorStrange 1Sheet DomPayoff

„Доктор Стрейндж“ привлече 25 806 зрители и близо 300 000 лв. бокс офис с премиерата си в България този уикенд. С предпремиерните прожекции на филма миналия четвъртък феновете на най-новия герой в Марвел вселената нарастват до 27 321, а приходите достигат 304 169. Така сниманият в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду, Непал мистичен екшън без проблем пребори конкуренцията и зае почетното първо място. С фантастичните си резултати Доктор Стрейндж се нарежда в челната тройка на супергероите от Киновселената на Марвел след Тор и Капитан Америка, измествайки Железният човек, чиито самостоятелни филми превзеха сърцата на българските фенове през годините – 32 216 зрители през първия уикенд на „Тор: Светът на мрака“, 29 954 за „Първият отмъстител: Войната на героите“ и 25 697 за „Железният човек 3“.

„Доктор Стрейндж“ застана на върха и на международния бокс офис с резултати от общо 53 територии, надхвърлящи 325 млн. щ.д., от които близо 85 млн. щ.д. от отварящия уикенд на филма в САЩ. С впечатляващия резултат на филма досега, Walt Disney Studios преминават и границата от 6 млрд. щ.д. в международния бокс офис за първи път.

„Доктор Стрейндж“ проследява историята на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж, който след ужасяваща автомобилна катастрофа не може да използва ръцете си. Когато традиционната медицина го предава, той търси изцеление и надежда на необичайно място – мистериозен анклав на име Камар-Тадж. Стивън бързо разбира, че това не е просто център за лечение, но също и фронтовата линия на битката срещу невидими зли сили, които искат да унищожат нашата реалност. Скоро Стрейндж – въоръжен с новопридобити магически сили – трябва да избере дали да се завърне към охолния си живот или да загърби всичко, за да защитава света като най-могъщия жив магьосник.

„Доктор Стрейндж“ е вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Continue Reading
Advertisement