Connect with us

Tехнологии

Домейните за кухни са най-поръчвани у нас

Avatar

Публикувано

на

domain name registrars1

Инициативата позволява на фирмите и гражданите да си купуват по-оригинални имена за своите сайтове, освен традиционните „.com“, „.net“, „.org“ и др., като по този начин тяхната дейност ще бъде по-добре разпознаваема в глобалната мрежа.

Най-поръчваното ново разширение „.kitchen“ е закупено от 9.6% от клиентите на СуперХостинг.БГ, които са предпочели някой от новите домейни. Сред останалите първенци са „.guru“ (9.3%), което е подходящо за консултанти, лектори, преподаватели и широк спектър от специалисти, „.construction“ (5.6%) за строителни фирми и „.estate“ (5%) за недвижими имоти. Челната петица се допълва от разширенията „.lighting“ (4.6%), за осветителни тела, а на шесто място с 3.7% е домейнът .gallery, който е подходящ за галерии, художници, фотографи и други професии, свързани с изкуството.

„Най-важното предимство на новите домейн имена е, че те много по-добре открояват един бизнес, в сравнение с по-общите традиционни домейни и поставят акцента върху специфичната сфера на дейност на всеки уеб проект. Като компания, хостваща най-голям брой сайтове на българския пазар, можем да следим тенденциите при домейните и вече се забелязва, как новите разширения спомагат за увеличаване креативността на онлайн предприемачите и водят до появата на още по-оригинални уебсайтове.“ – споделя Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Междувременно от компанията съобщиха, че до края на лятото предстои пускането на някои доста интересни нови имена, включително „.moda“, „.consulting“, „.credit“, „.gratis“, „.digital“, „.finance“ и „.city“. Очаква се това да допринесе за нарастване на интереса към новите домейн имена у нас. От СуперХостинг.БГ разпространиха и интересна статистика за дължината на всички регистрирани от нея домейни, с всякакъв тип разширения. Така става ясно, че 7.6% от клиентите на хостинг компанията са избрали интернет имена с по-малко от шест символа, най-много – 40.1% от потребителите – са закупили такива с дължина между 6 и 9 символа, следвани от домейните с между 10 и 15 символа (39.4%) и тези с между 15 и 20 символа (11.5%). Имена с над 20 символа са придобили едва 1.4% от клиентите.

Continue Reading
Advertisement