Connect with us

Култура

„Другата” – роман за любовта отвъд ограниченията

Avatar

Публикувано

на

drugata cover

Подгласникът в риалити формата „Ръкописът” по БНТ1 Васил Панайотов се завръща с нов, различен роман, в който се разказва за любов и обич, за връзки и взаимоотношения, за избора и страха, пред които ни изправя промяната. Премиерата на „Другата” (ИК „Сиела”) е на 19 април (четвъртък) от 18:30 часа в Dada Cultural bar в София.

Как едно увлечение прераства в любов? Може ли един мъж да обича една жена и същевременно да е влюбен в друга? Какво би направил той за всяка от тях – и какво всяка от тях ще му причини? Кое чувство е по-силно – любовта или обичта? А кое трае по-дълго? Кое ще надделее и за да надделее то, трябва ли другото да умре?

Отговорите на тези и редица други общочовешки въпроси, свързани с взаимоотношенията между мъжете и жените, вкарали се (не)охотно в дълбокия коловоз на мрачното всекидневие, търси Васил Панайотов в новия си роман „Другата”.

Сюжетът ни запознава с 30-годишния Стефан, който по цял ден се намира – и буквално, и преносно – между съпругата си Магда и колежката им Емилия. Емилия, в която Стефан се влюбва до полуда. Емилия, която е не просто колега, но и близка приятелка с Магда. Магда, от която той има дете. Дете, което е плод на обичта между тях. Обичта, която сега сякаш излинява с всяка минута, докато Стефан пише в чата поредния ред на Емилия. Емилия, която за него в момента, а може би и завинаги, е олицетворение на любовта. Докъде ще ги отведе всичко това? Предстои да разберем на страниците на новата книга на подгласника в риалити формата „Ръкописът” по БНТ1 Васил Панайотов.

Другата” е блестящ роман за разликата между любов и обич, роман за невъзможността да обичаме, без да нараняваме. Защото където пламне страст, гори всичко.

Advertisement

Васил Панайотов е съавтор на сборниците с разкази „Любовни упражнения”, „Проект смърт”, „Обича ме, не те обича” и романа „Стъклен дом 2”. Първата му самостоятелна книга „Убиец” печели две втори места – в анонимния конкурс на издателство „Сиела” за нов български роман и в телевизионното риалити „Ръкописът” по БНТ1. Автор е на стотина статии в списанията DIVA!, Егоист, FREESTYLE и „Жената днес”.

Корицата на „Другата” е дело на Фиделия Косева.

Премиерата на „Другата” ще се състои на 19 април (четвъртък) от 18:30 часа в Dada Cultural bar (ул. „Георги Бенковски” 10). За Емилия, Стефан, Магда и човешките взаимоотношения ще говорят литературният журналист Силвия Недкова, редакторът на книгата Пепа Георгиева и самият автор.

Continue Reading
Advertisement