Connect with us

Музика

Дръм и бас доайените от Metalheadz гостуват в София

Avatar

Публикувано

на

metalheadzАртисти от превърналия се в жива легенда лейбъл за дръм и бас музика ще гостуват в София на 11 октомври в Партицентър 4КМ. Три от най-влиятелните имена в екипа на Goldie и неговия проект METALHEADZ ще водят програмта на среднощната забава организирана от H.M.S.U. Публиката ще може да се наслади на селекцията на новозеландеца Dom & Roland, англичаните Ulterior Motive и американецът Doc Scott. Събитието е с начало 22:00.
Мнозина смятат METALHEADZ са де факто основоположници на жанра дръм енд бейс, които дефинират стила и го разграничават от джънгъл течението в ранните гоини на 90-те. Лейбълът е иницииран от небезизвестния Goldie и стартира през с издания от Goldie, Photek, Alex Reece, Dillinja, Ed Rush и др. И до днес е изключително престижно за всеки в областта на дръм и бас музика да се разпише с парче с тази марка. Партито в София е част от празненствата по случай навършването на 20 години от първото официално издание на METALHEADZ.
За първи път в България ще гостува американецът Doc Scott, който присъства със своите издания и участия по света още от зората на дръм енд бейса. Любопитен факт е, че неговият лейбл 31 Records също навършва 20 години през 2014. И днес продължава е на вълната на модерния дръм енд бейс селектирайки музиката на свежите таланти, сред които Overlook, Reza, Thing, S.P.Y, Nymfo и др.
За първи път ще гостуват Ulterior Motive, чийто предстоящ албум за METALHEADZ тази година се очаква като едно от най-съществените събития на световната сцена. Дуото е започва с издания през 2009 и за кратко успява да привлече вниманието на ди джеи от целия свят. ИЗдават ексклузивно за два лейбъла – този Tee Bee – Subtitles и този на – Goldi – Metalheadz. Подобна референция е достатъчна гаранция за качествена продукция, нали?
За трети път ще видим на родна земя нечовекът с псевдоним Dom&Roland. Доминик Ангас започва с издания още през 1994-та и днес е сред всепризнатите майстори на дръм енд бейс миска на живо. И при двете си предишни си гостувания в България по покана нa H.M.S.U. остави публиката в потрес с впечатление, че “по-добро от това не е чувано”. Без съмнение феновете с региона ще очакват отново с нетърпение сета на Dom&Roland.

повече инфо на http://fb.me/hmsu.org

Continue Reading
Advertisement