Connect with us

Спорт

Евроспорт ще излъчва на живо кръга от Световния супербайк шампионат във Франция

Avatar

Публикувано

на

Тази събота и неделя, 1-и и 2-и октомври, зрителите на Евроспорт ще имат възможността да проследят на живо стартовете от трите класа на Световното първенство по супербайк във Франция. Квалификациите в клас супербайк ще бъдат излъчени пряко в ефира на Евроспорт 1 в събота от 11.30 часа българско време. Първият манш ще бъде даден в събота от 14.00 часа по Евроспорт 2, а вторият – в неделя по същото време по Евроспорт 1. Коментатор на състезанието ще бъде Ивайло Георгиев.

Гран при на Франция е новото предизвикателство, пред което са изправени водачът в генералното класиране Джонатан Рей и вторият – Том Сайкс. Рей преодоля слаба серия от резултати с победа във второто състезание от Световния супербайк шампионат в Германия преди две седмици, а в края на сезона Сайкс няма друга алтернатива освен две победи. Англичанинът изостава с 47 точки от своя съотборник в битката за титлата. Чаз Дейвис също все още има шансове за първото място, но те са пряко зависими от отбора на Кавазаки и проблемите, които Рей и Сайкс изпитваха в последните кръгове.

Докато битката за титлата в клас супербайк се предвижда да продължи и в последните два кръга, за суперсток и суперспорт вече се подготвят две награждавания за световни шампиони.  Стартът за Суперспорт е в неделя в 12:15 ч. по Евроспорт 1, а за Суперсток – отново в неделя, в 15:15 ч. по Евроспорт 2. Очаква се титлите да бъдат спечелени от Леандро Меркадо и Кенан Суфоглу, но двамата ще трябва да се докажат на най-високо ниво поне още веднъж. Дали това ще се случи – ще разберем на живо по Евроспорт тази събота и неделя.

Continue Reading
Advertisement