Connect with us

Култура

„Егмонт” стартира с нов жанр

Avatar

Публикувано

на

V legloto na dqvola„Егмонт” представя романа „В леглото на дявола” от Лорейн Хийт, най-новото заглавие, което ще излезе под романтичния импринт на издателството „Уо” и първо от нов жанр – историческа романтика. „В леглото на дявола” ще се появи едновременно в хартиен и електронен формат на 31 януари.

По данни на Американската асоциация на авторите на романтични романи (RWA) книгите от жанра традиционно заемат водещи позиции в читателските класации по света и у нас, като историческата романтика е най-популярна. „В леглото на дявола” е от ярките представители на жанра и ще предложи на читателите много вълнуващи моменти. До края на годината под знака на „Уо” ще излязат още 3 заглавия от историческата романтика.

„В леглото на Дявола“ е книга първа в поредицата „Мошениците от Сейнт Джеймс“ .

Книгата

Наричат го графът-дявол – мошеник, набеден за убиец, израснал из жестоките лондонски улици. Мъжете се страхуват от него, жените го избягват като проклятие. Освен една. Лейди Катрин Мабри рискува повече от репутацията си, сближавайки се с красивия Лусиан Лангдън, но няма друг избор. Би направила всичко, за да предпази тези, които обича – дори да преговаря със сатаната. Тя може да му помогне да получи всичко, което иска. Но това, което желае в замяна, ще застраши живота им. И когато опасността наближава, Катрин открива невероятно страстен мъж, а той – изключително смела жена.

Отзивите

Advertisement

Бестселър на USA Today и New York Times, „В леглото на дявола”се издава в над 15 държави, сред които вече и България. „Красиво написана история, която няма да искате да оставите, докато не прочетете и последната страница”, коментират в сайта All About Romance.

Авторът

Лорейн Хийт завършва университет в Тексас и пише наръчници, комюникета за журналисти и статии, но усещането, че нещо липсва, не я изоставя. След като прочита първия си романтичен роман, не само се запалва по жанра, но и бързо открива какво липсва в произведенията – бунтари, негодници и мошеници. Оттогава пише само за такива. За работата си печели няколко литературни отличия, сред които RITA, HOLT Medallion, както и наградата на Romantic Times.

Жанрът

Историческата романтика e литературен жанр, който се заражда в началото на 20 век. Една от първите популярни книги от жанра е The Black Moth от Джорджет Хейер, публикувана през 1921 г. Действието в романа се развива през 18 век. В днешно време в категорията историческа романтика попадат книги, чиято основна сюжетна нишка е романтичната, а действието се развива преди Втората световна война. Главните героини обикновено притежават черти и образование, нетипчини за епохата, в която живеят.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement