Connect with us

Общество

Ежегодният Благотворителен базар на Международен женски клуб – София събра над 300 000 лв. само за ден

Avatar

Публикувано

на

Image 2 IWC S Bazaar Openning Group Photo

снимка: ПР

Ежегодният Благотворителен базар на Международен женски клуб – София събра над 300 000 лв. само за ден. Събитието бе посетено от 8 000 души. Базарът се осъществи с ценната подкрепа на над 2 000 доброволци. Всички събрани средства ще бъдат дарени за благородни каузи и проекти в България. Конкурсът за финансиране на неправителствени организации за следващата година започва на 21 декември тази година и ще продължи до 31 януари 2018 г. Този път Клубът разширява критериите си за оценяване, като осигурява възможност по-голям брой каузи и проекти да бъдат подкрепени от Благотворителния базар през 2018 г.

23-ият Благотворителен базар бе открит от телевизионната водеща Мира Добрева и с изпълнение на Софийския духов оркестър с диригент Иван Стоянов.

„Като лидер визионер аз се стремя да вдъхновявам членовете на Клуба, за да можем да разгърнем целия си потенциал и да подкрепим многобройните значими проекти, важни за българската нация – сподели Албена Джоунс, председател на Международен женски клуб – София. – Мисията на Клуба е да подпомага българското общество чрез благотворителни проекти и за в бъдеще ще остане същата – ще продължим да подкрепяме хората в нужда.“

Тази година в деня на събитието посетителите имаха възможност да се запознаят и насладят на културата и традициите на 56 държави. Щандовете бяха отрупани с традиционни храни и напитки, екзотични подправки, бижута, интересни плетива, дрехи и ръчно изработени сувенири. Изложителите бяха подготвили безброй изненади на пътешествениците-за-един-ден като томболи и игри с награди. Културната програма на събитието продължи цял ден, а на сцената на Базара излязоха едни от най-обичаните български изпълнители, които също подкрепиха благотворителната кауза.

Advertisement

Благотворителният базар на Международен женски клуб – София се организира с подкрепата на Столична община.

Повече за ежегодния Благотворителен базар: https://www.facebook.com/events/123177145012933/

Повече за Международен женски клуб – София: http://www.iwc-sofia.org

Continue Reading
Advertisement