Connect with us

Култура

Ей Джей Фин, авторът на бестселъра „Жената на прозореца“, гостува на „Варна Лит“ 2018

Avatar

Публикувано

на

Ей Джей Фин – авторът на психологическия трилър Жената на прозореца“, превърнал се в бестселър на „Ню Йорк Таймс“ още с излизането си – пристига в България на 30 юни.

Поводът за гостуването е най-цветният международен фестивал за деца и юноши – „Варна Лит“, който ще се проведе за втора поредна година във Варна.

Освен Ей Джей Фин гости на фестивала ще бъдат някои от най-обичаните български автори – Алек Попов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Делян Момчилов, Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова от „Майко мила“, Георги Бърдаров, както и художникът Дамян Дамянов.

Авторът на „Жената на прозореца“ ще посети няколко български училища, за да се срещне с ученици от всякакви възрасти, а от 19:00 ч. на 30 май 2018 г. ще се включи в отворената дискусия „Разказване и измисляне“, участие в която ще вземат Теодора Димова, Алек Попов, Захари Карабашлиев и Владимир Зарев.

И тази година събитията на фестивала са разпръснати навсякъде из града, а богатата програма включва и приятелска боксова среща и разговор със Захари Карабашлиев, волейболен мач между автори и гимназисти в двора на СУЕО „Ал. С. Пушкин“, премиера на новата книга на Теодора Димова „Зове овцете си по име“, акустичен концерт около огъня със Стефан Вълдобрев с участието на Симеон Лютаков, среща с авторките на книгата „Да оцелееш като родител“ – Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, създателки на сайта www.maikomila.bg, концерт на Михаела Филева и деца от шлагерно студио „Да“; представяне на впечатляващия проект „Българите! Забравените постижения“ от Делян Момчилов и творческа работилница с Дамян Дамянов.

Advertisement

Търсете по-подробна информация на www.varnalit.com.

Нека една добра история започне сега! Добре дошли във Варна!

Сдружение „МЛФ Варна Лит“ организира фестивала с подкрепата на Общински Фонд „Култура“ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и др.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement