Connect with us

Култура

Екранизацията на „Всеки ден“ от Дейвид Левитан тръгна в кината

Avatar

Публикувано

на

От миналия петък по кината в цялата страна любителите на романтични истории ще имат възможността да се насладят на „Всеки ден“ – екранизация на едноименния бестселър роман на автора Дейвид Левитан. По случай премиерата на филма „Егмонт“ пуска на книжния пазар ново издание на книгата, увенчано с вдъхновена от лентата корица.

„Мисля, че „Всеки ден“ притежава огромна ексцентричност. Историята е свързана със самоопределянето. Тя е както междуполова, така и междурасова и името на А всъщност подсказва за това“, споделя Дейвид Левитан пред „Хъфингтън пост“.

„Удря те право в сърцето и душата и показва какво е да обичаш истински друго същество. Любовта е любов.“така актрисата Мария Бело (в ролята на Линдзи в екранизацията) обобщава въздействието на филма.

„Всеки ден“ разказва за 16-годишната Рианън, която прескача всички бариери и се влюбва в А – загадъчен дух, който обитава различно тяло всеки ден. Тук започва и огромната битка за двамата влюбени – ежедневно те трябва да се откриват отново и отново, доказвайки на себе си, че са един за друг. Не след дълго тези отношения преминават в друга реалност и на преден план изпъкват отрицателните страни на връзката им, което ще доведе до най-трудния избор в живота им.

Романът е носител на множество литературни отличия в периода 2012-2016 г., включително избор на редактора в категория „Тийн книги“ на Асоциацията на библиотеките в САЩ (2012) и Литературната награда за най-добра юношеска книга в Германия (2015).

„Всеки ден“ е в книжарниците от 3 март 2018 г., само ден след българската премиера на филма.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement