Connect with us

Swing

Елвис Пресли оживява в София

Avatar

Публикувано

на

Пионерите на винтидж събитията в България, The Smugglers Collective, и порталът за рокендрол култура, Rockabilly.bg, обединяват отново сили за едно много специално събитие за всички фенове на музиката от 50-те години на миналия век.

Вечерта на 8 януари 2016 по традиция ще бъде посветена на един от най-големите и влиятелни музиканти, живели някога, Краля на Рокендрола – Елвис Пресли. Партито, което ще се проведе в столичния клуб Studio 5, ще отбележи 81-я рожден ден на легендата.

По време на ELVIS 81th Birthday Celebration, DJ-те от The Smugglers Collective и Rockabilly.bg ще зарадват феновете на Краля и на рокендрола с музикална селекция, съставена от най-добрите Rock’n’Roll, Rhythm&Blues, Doo Wop и Rockabilly хитове, както и редки записи от 50те години до днес.

По време на ELVIS PRESLEY Birthday Party, DJ-те от The Smugglers Collective и Rockabilly.bg ще зарадват феновете на Краля и на рокендрола като цяло с музикална селекция, съставена от най-добрите Rock’n’Roll, Rhythm&Blues, Doo Wop и Rockabilly хитове, както и редки записи от 50те години до днес. Ще чуем също така всички негови хитове, кавъри и оригинални записи на негови песни. В клуб Studio 5 ще се прожектират и филми, в които Елвис влиза в ролята си на актьор, както и архивни записи от негови концерти и телевизионни изпълнения.

Специални гости на вечерта ще са гръцката рокабили група Breathless, които ще изпълнят своето Elvis Live Tribute шоу. Очаквайте на живо експлозивни изпълнения на хитовете на Елвис от ранните години в Sun Studio като “That’s All Right Mama”, “Good Rockin’ Tonight”, “Blue Moon of Kentucky”, “Milkcow Blues Boogie”, както и на легендарни песни като “Heartbreak Hotel”, “Don’t Be Cruel”, “Jailhouse Rock” и “Hound Dog”. Това е второто гостуване на групата в България, след като преди две години откриха първото издание на Vintage Festival в София, отново по покана на Rockabilly.bg. Всеки, който ги е гледал на живо, знае че момчетата от Солун имат страхотен заряд на живо и носят истинския и неподправен дух на рокенрола от 50те години, такъв, какъвто го обичаме!

Advertisement

За Елвис Пресли може да се говори много, но е достатъчно да споменем, че през целия си живот е записал 711 парчета, изнесъл е над 1100 концерта и продължава да бъде най-продавания изпълнител в света 39 години след смъртта си.

Празненствата по случай рождения ден на Елвис Пресли ще започнат на 8 януари от 21:30ч. Билети за събитието ще се продават единствено на входа на клуб Studio 5 в самата вечер, а цената им ще е 12 лв. Местата са ограничени!

Continue Reading
Advertisement