Connect with us

Музика

Енигматичната исландска банда GusGus идват в София през декември по покана на EventEase!

Енигматичната исландска банда GusGus идват в София през декември по покана на EventEase!

GusGus e формирана още през далечната 1995-та като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуцент, които я оформят като една от най-влиятелните електронни групи на нашето съвремие. Крайният състав са четиримата…

Виж цялата новина

Avatar

Публикувано

на

26 Юни 2014г.

GusGus e формирана още през далечната 1995-та като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуцент, които я оформят като една от най-влиятелните електронни групи на нашето съвремие. Крайният състав са четиримата експериментатори: Birgir Thorarinsson, Daníel Ágúst, Högni Egilsson and Stephan Stephensen, които без да се съобразяват с никакви норми и табута комбинират техно, хаус, соул и новаторски поп, за да създадат едно отнасящо и изцяло тяхно звучене.

Тази седмица исландците издадоха 9-тия си студиен албум Mexico, който е основната причина за световното им турне. Жизнено и енигматично пътешествие към едно друго място и време представлява най-новото прозиведение на GusGus, които споделят, че името е метафора за „бягство към далечния запад.“ Mexico е колекция от спокойни, деликатно и интелигентно подбрани парчета, които комбинират авангардно чувствено поп звучене с по-леко клубно усещане. „Това не е първият път, когато сме предприели промяна/ Стартираме на ново и пренареждаме,“ е част от текст на тяхна песен, която точно описва звученето на групата, както и на най-новия им албум. Началният “Obnoxiously Sexual”, последван от “Another Life” и заключителният “This Is What You Get When You Mess With Love” са три от парчетата на този пъзел, които само с имената си подсказват каква картинка се нарежда накрая. Едно задължително предизвикателство за сетивата и съзнанието на всеки, който нарича себе си меломан.

Този албум далеч не е първият необикновен продукт на групата, която избира името си от филма на Rainer Werner Fassbinder – „Ali: Fear Eats the Soul”. В него един от женските персонажи готви кус-кус за любовника си, който прозинася ястието като „гус-гус“, кеото исландците свързват със сексуална конотация и го избират за артистично си наименование. Първият си едноименен албум GusGus издават през 1995-та, а 2 години по-късно се появява Polydistortion, който включва 10 ремикса на песните от първия албум. Сменяйки няколко различни звукозаписни компании, GusGus бележат най-големия си успех с 4AD, с който започват да обикалят по мащабни турнета с впечатляващия си жив пърформанс. Именно с него през 2002-ра те издават 4-ия си албум Attention, включващ най-популярния им денс-флор хит – “David”. Най-продаваната им компилация “Arabian Horse“ със загадъчно, но денс звучене е предшественикът на повече от обещавия “Mexico”, който всички електронни фенове ще могат да чуят този декември на живо в София.

БИЛЕТИ РАННО ПИЛЕ: 20лв. /Само в магазин Яко ул. Граф Игнатиев 43 / и на 0886 33 33 67

Advertisement

Стандартни Билети: 25лв. /Онлайн и в мрежата на Eventim.bg и Ticketportal.bg /к-ци Booktrading, Office 1, „На Тъмно“ и Билетен Център НДК/

Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/323910394440472/?context=create&source=49 

Енигматичната исландска банда GusGus идват в София през декември по покана на EventEase!

Continue Reading
Advertisement