Connect with us

Латино

Енрике Иглесиас e #1 в световните чартове с “EL BAÑO”

Avatar

Публикувано

на

Международната суперзвезда Енрике Иглесиас оглави първите места в световните чартове с новия си експлозивен сингъл “EL BAÑO” с участието на Bad Bunny.

Песента е налична във всички дигитални платформи от Sony Music Latin.

Няколко дни след премиерата, “EL BAÑO” дебютира директно на #1 място в дигиталните чартове на 20 страни включително в Испания, САЩ (Латино чарта),  Мексико, Аржентина, Доминиканска Република, Колумбия, Панама, Перу, Финландия, България, Естония, Литва, Израел и други. Видеото към сингъла е номер едно още в Испания, Аржентина, Чили, Колумбия и Мексико като генерира над 12 милиона гледания в първите 24 часа от премиерата.  Към момента видеото на  “EL BAÑO” има над 23 милиона гледания.

Сингълът е в Топ 20 на най-слушаните песни в класациите на 20 държави.

Advertisement

Песента “EL BAÑO” е само началото за тази година! Енрике Иглесиас е в студио и финализира предстоящия си единайсети студиен проект, планиран да излезе по-късно тази година. Предстоящият му албум е сред най-очакваните заглавия на 2018-та (Вирджиния Рекърдс/Sony Music).

Без съмнение, Енрике Иглесиас е един от най-популярните и успешни изпълнители в музикалната индустрия за всички времена. Той има 27 броя #1 сингъла в чарта на Билборд „Hot Latin Songs“ и държи рекорда за най-много номер едно сингли в класацията ; 105 номер едно позиции в различни чартове на Билборд, като последният му сингъл “SUBEME LA RADIO” стана 29-ият #1 в чарта на Билборд „Latin Airplay“, с което звездата регистрира поредния рекорд. „DUELE EL CORAZÓN“ стана 14-ят му #1 сингъл в Билборд „Top Dance“ чарта и Енрике се превърна в изпълнителя с най-много #1 хитове в класацията ;

Истинска музикална икона той продължава да държи рекорда за „най-дълго останала песен на първо място“ в класацията „Hot Latin Songs“ (Billboard) с хита „Bailando“, оглавявал чарта в продължение на 41 седмици!! Той е в Топ 5 на най-слушаните и гледани артисти в дигиталните платформи с над 10 милиарда гледания в официалния си канал в YouTube/VEVO (само последните му три видеоклипа имат общо 1 милиард гледания) и над 14 милиарда стриминга по целия свят!

Дискографията на Енрике включва 10 студийни албума в рамките на две десетилетия и над 170 милиона продадени копия. Той е мултиплатинен артист в почти всяка една държава по света. Енрике Иглесиас е реализирал някои от най-успешните турнето в световен мащаб като разпродава стадиони и концертни зали на места, в които малцина артисти от латино музиката биха имали успех. Последното му световно турне „SEX AND LOVE“ освен САЩ, Латинска Америка, Европа и Азия, мина буквално през всички краища на света – от Аржентина и Мексико до Ню Йорк и Австралия, през Индия, Литва и Полша до Близкия Изток и Узбекистан. Турнето продължи близо три години с продадени над 1.5 милиона билета.

За цялата си забележителна кариера Енрике Иглесиас изнася конецрти пред повече от 10 милиона публика по целия свят.

Advertisement

Звездата е носител на множество музикални и артистични награди, сред които няколко GRAMMYs®, Billboard Awards, World Music Awards, American Music Awards, Premios Juventud, ASCAP и BMI или повече от 200 отличия общо.

Енрике Иглесиас е изключително активен филантроп, отдаден на каузата в подкрепа на децата по света. Той не спира да подпомага различни проекти в помощ на деца с работата си за организацията „Save The Children“.