Connect with us

Литература

Есе на български студент спечели еднократна стипендия за чужбина

Avatar

Публикувано

на

Вчера в Culture Beat Club се състоя официалното връчване на еднократна стипендия от 1000 евро на победителя в конкурса за есе на тема „Добре обмисленият избор е гаранция за успех”. Организаторите от консултантска агенция ЕДЛАНТА дадоха наградата, която е в рамките на проекта „Европейско образование“, на Ина Евтимова от град Бургас.
Момичето ще следва от есента „Медицина“ в Германия. Темата на есето е свързана с много важен аспект от кандидатстването в европейски университети, а именно – добре осъзнатия избор за специалност и мотивацията, която е движеща сила на всеки млад и амбициозен за развитие човек. Събитието имаше и друга важна цел – да срещне всички кандидати, които продължават образованието си в чужбина тази есен, за да разменят контакти, вълнения от предстоящото и съвети за адаптиране към новата непозната среда. Сред гостите имаше и вече завършили български студенти в Англия, Дания и Холандия, които споделиха своя опит от вече изминалия
път и дадоха пример с моменталната си професионална реализация в съответните страни.

Интересът на българските кандидат-студенти към образованието в чужбина е значително повишен. Тази година кандидатурите са с 28% повече, според данни на ЕДЛАНТА. Великобритания продължава да държи първенство по броя им. В сравнение с миналата година, кандидатурите за там са с 30% повече. Германия е другата предпочитана страна за висше образование, последвана от Дания и Холандия.

SAMSUNG CSC

[/media-credit] SAMSUNG CSC

Continue Reading
Advertisement