Connect with us

Общество

Ефективен метод за обучение на деца с когнитивни затруднения навлиза в България

Avatar

Публикувано

на

Децата играха специални игри които даваха представа за софтуера на платформите Neuro Therapy и Neuro English

Над 40 когнитивни умения като памет, фокус, концентрация и обработка на информация успешно подобряват образователните платформи за деца и възрастни Neuro Therapy и Neuro English, съобщиха от Европейския център по невронауки. Първата система е за терапия за деца, страдащи от аутизъм, дислексия, хиперактивност с дефицит на вниманието и разстройство на слуховата обработка, а втората е метод за бързо и ефективно обучение по английски език. Те представляват интерактивна онлайн компютърна анимационна игра, която вече се използва в България от две години, а днес беше представена в Международното висше бизнес училище (МВБУ).

Събитието завърши с групова песен

На събитието под надслов “Възможност за всяко дете да разгърне пълния си потенциал” беше показана методиката, в която се използва работен модел за промяна на невронните връзки в мозъка. Чрез специфични упражнения се активират неактивни зони в мозъка, като в началото се набляга на чуване и обработване на звуци и фонеми, обработка на информацията и подобряване на способността за учене.

Програмите са базирани на науката невропластика, известна като мозъчна или невронна пластичност. Тя разглежда възможностите за трайна промяна в мозъка по време на живота ни, дори и в зряла възраст чрез изграждане на нови невронни връзки. Поведението, стимулите от външната среда, мисълта и емоциите могат също да бъдат причина за мозъчна пластичност, зависима от дейността. Това има значителни последици за здравословното развитие, ученето и възстановяването след увреждане на мозъка.

Над 100 родители и деца присъстваха на събитието

Continue Reading
Advertisement