Connect with us

Музика

Забавление за малки и големи организираха момичетата от вокална група “Авигея”

Avatar

Публикувано

на

Photo Avigeya 7

снимка: PR

На 16 януари 2016 г. певиците от вокална група “Авигея” събраха малки и големи любители на българския фолклор в уютната чайна “Чай във фабриката”. Те посрещнаха своите гости по стара българска традиция – с топла питка и мед. За тях момичетата вплетоха български песни и танци от фолклорната ни съкровищница в забавно за деца и възрастни преживяване. И докато София се превръщаше в град от зимна приказка, то в чайната се пееха песни и танцуваха хора и ръченици.

За пореден път Александра Василева, Ралица Кирилова, Сибина Раденкова и Милена Великова от “Авигея” показаха, че фолклорната музика притежава не само огромен духовен потенциал, но може да бъде забавна и интересна. Те закичиха гостите с пъстро цвете и бляскави пендари и ги увлякоха в атмосферата на традиционна българска забава с песни танци и музика на живо. А за музиката се погрижиха Петър Иванов (кавал) и Здравко Здравков (гайда и тъпан). Те разказаха на гостите за българските инструменти, на които свирят и разтанцуваха не само малките, а и големите гости на забавата.

Този концерт бе поредното доказателство за успешно реализиране на една от задачите, с които момичетата от група “Авигея” са се заели – да възпитат у българите любов към българското и музиката.

Continue Reading
Advertisement