Connect with us

Култура

„Забавното четене“ с национален конкурс за детски разказ

Avatar

Публикувано

на

ZABAVNOTO CHETENE PR

Книгите носят знание и любов, развиват въображението и отправят покана за вълнуващи пътешествия до невероятни светове – верни на тази философия и за да насърчи повече деца да срещнат интригуващи сюжети и различни гледни точки чрез литературата, Investor Media Group за поредна година стартира любимата детска кампания  „Забавното четене“.

В рамките на годишната кампания ще се проведат различни инициативи за насърчаване на четенето и творчеството при децата. Първата от тях е националният конкурс за авторски разказ на тема „Моите любими книжни герои в една история“, който ще продължи до 20 декември 2019 г. Поканени да се включат в него са всички деца от 2. до 7. клас. Всяко дете може да участва с един текст с дължина до една стандартна печатна страница. Чрез конкурса децата могат да покажат креативността си, като обединят в един текст своите любими герои от различни произведения. Така малчуганите ще съставят своя уникална книжна история и ще дадат един различен и забавен прочит на съществуващи сюжети.

Разказите трябва да бъдат изпратени по имейл на адрес: zabavnoto.chetene@investor.bg. Всеки текст трябва да бъде придружен от подписана от родителите и сканирана Декларация за съгласие, която може да бъде свалена ОТТУК (при липса на възможност да се сканира, може да изпратите само снимка на декларацията). Текстът и декларацията трябва да бъдат изпратени заедно не по-късно от 20 декември 2019 г.  

Разказите ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от 2. и 3. клас, от 4. и 5. клас, както и от 6. и 7. клас. Журито, което ще ги оценява, е в състав Мирела Любенова, гл. редактор на Azdeteto.bg, Мария Дуковска, главен редактор на Azjenata.bg и Даниел Ненчев, водещ на предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR.

Advertisement

От всяка възрастова група ще бъдат определени по трима победители, които ще получат специални награди. Условията и правилата за участие са публикувани на http://az-deteto.bg/css/chetene/obshti_uslovia.pdf 

Сред посланиците на каузата са журналистите и водещи на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев, певецът VenZy, както и водещият на предаването за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ Даниел Ненчев.

„Забавното четене“ е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group. Освен в конкурса, както и досега на сайта http://az-deteto.bg/knigi/ всяко дете може да си направи електронен читателски дневник, в който да отбелязва прочетените от него книги.

Партньор на „Забавното четене“ е издателство Ciela. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Azjenata.bg, Dnes.bg, Detskiknigi.com, Purvite7.bg, Noviteroditeli.bg.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement