Connect with us

Lifestyle

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Avatar

Публикувано

на

Считаната за една от най-иновативните марки бира предлага уникална лимитирана серия кенове, с които подарява на потребителите късче от изкуството на Иван Шопов и Насимо

19.06.2019 г., София. ЗАГОРКА АД лансира лимитирана серия от две визии кенове Загорка, с които подарява на феновете на бирата и късче от вдъхновяващото изкуство на двама емблематични български творци – електронният музикален артист и продуцент Иван Шопов и стрийт арт художникът Насимо.

Какво по-добро от една прекрасна творческа колаборация между двама таланти, които са избрали да творят „доброто тук“, а Загорка подкрепя по един нестандартен начин. Специален QR код, който се намира на всеки от двата кена, дава достъп до творбите на двамата творци. Кенът с лика от обложката на албума „Канатица“ на Иван Шопов и „Авигея“ е връзка към уникалната им музика, която можете да свалите безплатно; а от кена с визията „Яне“ на Насимо, ще изтеглите негови подбрани творби под формата на безплатни фонови „тапети“ за десктоп и мобилни устройства. Почитателите на Загорка Специално ще могат да се насладят както на любимата си кехлибарена напитка, така и на изкуството, достигнало до тях в кен. Кампанията на бранда е поредната стъпка в подкрепа на мисията му да промотира „Доброто тук“, в този случай, като предоставя една по-различна сцена за изява на талантливите български творци.

„Като най-иновативния и прогресивен бранд в България, Загорка припознава и талантливите хора като посланици на „Доброто тук“. През миналата година Загорка Специално бе първата и единствена марка, която пусна лимитирана серия кенове на трима илюстратори от сдружение „Компот“ с „Посяваме, отглеждаме и жънем „Доброто тук““. Работата с Иван Шопов и Насимо е още една стъпка, с която затвърждаваме подкрепата си към изкуството и българските артисти, които имат силата, чрез талантите си да променят света, но и да изберат да правят добро тук. Да вдъхновяват всички, като ни показват, че „Доброто тук“ го има навсякъде, но най-много от него има у хората. Във всички нас. Трябва само да вярваш в себе си, в таланта си и да работиш много. Това е простата рецепта за повече добро тук. Затова представяме тези двама души, чието изкуство успява да бъде едновременно популярно и истинско, защото вярваме, че добрият вкус към бирата, може да възпитава и добър вкус към живота“, сподели г-н Петер Копиец, изпълнителен директор, ЗАГОРКА АД.

Иван Шопов е български музикант, продуцент и художник (известен още като Cooh / Balkansky), който е реализирал множество проекти за някои от най-големите международни музикални компании, представяйки своята музика и изкуство в Европа, Южна Америка, САЩ, Русия, Австралия и Нова Зеландия. Широкият му интерес към света на електронната музика го води до различни проекти в стиловете техно, дръм енд бейс, дъбстеп, джаз, ембиент и класическа музика. Това, което го отличава, е способността му да смесва традиционния български фолклор с електронната музика и джаза, което му помага да създаде мост между поколенията. Иван има зад гърба си три албума в сътрудничество с Теодосий Спасов и един албум с народните певци от Авигея. Иван е и композитор за съвременни танцови и театрални постановки, както и композитор и звуков дизайнер за късометражни филми и интерактивни инсталации.

Advertisement

Насимо или Станислав Трифонов е български артист, който е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните художници-стенописци на Балканите. Той има волята, късмета и таланта да се развива и да черпи вдъхновение в България, рисувайки

огромни стенописи не само тук, но и по целия свят, като в същото време негови картини красят множество престижни галерии и домове на ценители на изкуството.

Загорка Специално подчертава българските корени, а производството й в Стара Загора от създаването на пивоварната насам, подчертава ролята й на традиционен посланик на „Доброто тук“.

С новата си кампания ЗАГОРКА ще преобрази лимитирана серия при кенове от 500 мл., които ще могат да бъдат закупени от търговската мрежа от средата на юни до края на юли тази година.

Допълнителна информация за марката бира „Загорка“:

Advertisement
  • Загорка е първата българска бира, изнесена на чуждия пазар – първите опити за износ са още през 1903 г.
  • Първата бирена реклама в България е на Загорка през 60-те години на миналия век.
  • Първата безалкохолна бира в България – „Загорка вита” е разработена от специалисти на завода през 1986 г.

„Загорка“ е стратегическа марка в портфолиото на „ЗАГОРКА“ АД. Наследник на българските пивоварни традиции – „Загорка“ е висококачествена лагер бира, основните съставки на която са ечемичен малц, вода, хмел и мая. Отличава се със светло златист цвят, умерена карбонизация, свеж вкус, с лек аромат на малц и хмел. Асортиментът на марката „Загорка“ включва следните търговски марки: „Загорка Специално“, „Загорка Ретро“, Загорка IPA и безалкохолното предложение „Загорка 0.0%“.

През годините иновациите, които бранда лансира на пазара, под формата на лимитирани серии пиво, бяха „Загорка Голд“, „Загорка Резерва“ и „Загорка Фюжън“.

За ЗАГОРКА АД:

Пивоварна „Загорка” навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес, в продължение на повече от 20 години, над 133 милиона Евро са инвестирани в „Загорка” АД за модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.

Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, „Загорка“ АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно.

Advertisement

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в шест сфери, в които може да направи положителна промяна: намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси, локални ресурси, отговорна консумация, израстване с местните общности, безопасност и здраве.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Desperados, Starobrno, Affligem, Sol и сайдерите Крадецът на ябълки и Strongbow. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0% и Ариана Радлер 0.0%. За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Continue Reading
Advertisement