Connect with us

Gaming

Задава се втората Софийска нощ на игрите

Avatar

Публикувано

на

sofia game night

След началото си през 2018 г. Софийската нощ на игрите (Sofia Game Night) се завръща през есента с второ издание. Гейминг клубове и компании, независими разработици и артисти вече могат да се включат в програмата на събитието, което ще се проведе на 2 ноември в София. 

Над 30 събития на над 20 локации в цяла София, хиляди посетители и много, много игри и добро настроение. Това беше Софийската нощ на игрите, която за първи път се проведе през ноември 2018 г.

Sofia Game Night стартира като съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit. Събитието поставя фокус върху игрите в пълното им разнообразие – компютърни, настолни, аркадни, city treasure hunt, escape room, както и на софийската гейминг сцена.

В последните години София е един от най-бързо развиващите се гейминг хъбове в региона. С близо 50 големи, средни и малки гейминг компании и студия, с десетки клубове и фен-база от хиляди души игрите София е и една от най-вълнуващите гейминг дестинации в Европа. Sofia Game Night е не просто допълнение към разнообразния гейминг живот в столицата, но и инициатива, която цели да подкрепя местната професионална общност, да изследва социалните, политически и образователни аспекти на игрите и да срещне геймъри и онези, които дори не подозират за необятния свят на игрите. Sofia Game Night – защото всеки, без значение от възрастта, обича да играе!

Sofia Game Night 2019 г. ще се проведе в събота, 2 ноември, и отново ще включи разнообразна програма с турнири, вечери на отворените врати, презетнации, уъркшопи, концерти, изложби, както и детска програма. Sofia Game Night ще бъде отново и домакин на изложението Games Made in BG, в което могат да се включат гейминг компании, студия и създатели на настолни игри от цялата страна, за да представят игрите си.

Advertisement

Кандидатстването за включване със събитие в програмата на Sofia Game Night е вече отворено и всеки, който има интерес (компании, студия, клубове, независими организации, геймъри, разработчици и артисти) може да се включи. Тази година за първи път Sofia Game Night предлага и възможност за финансиране с до 2000 лв. за реализиране на събития.

Срокът за кандидатстване за финансиране е до 1 септември, а за включване в програмата (без финансиране) – до 15 септември. 

Повече информация за Sofia Game Night  тук .

Sofia Game Night е проект на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, който се осъществява с подкрепата на Елисейския немско-френски културен фонд и в партньорство с Френски институт София. 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement