Connect with us

Дръм и Бас

Задава се BrokenBalkanz Festival 2016 с над 40 часа Drum&Bass на открито

Avatar

Публикувано

на

Това лято, за 16-та поредна година,  Hard Music and Sound United (H.M.S.U.) имат удоволствието да поканят всички почитатели на Drum & Bass културата на традиционния и единствен по рода си фестивал в Източна Европа BrokenBalkanz Festival 2016. Фестивалът ще се проведе на 22, 23 и 24 юли 2016 в природен парк “Витоша”.

Това е най-дълго провеждания фестивал на открито с дръм и басс фокус в региона, както и най-дълго провежданият фестивал в България изобщо.

Първото издание на фестивала е през 2001 година и вече 16 години BrokenBalkanz обединява продуценти, диджеи, професионалисти и фенове от различни страни в едно 48-часово музикално преживяване под открито небе. Събитието се радва на нарастваща популярност не само сред българската публика и тази в съседните държави, но и отвъд Балканите. Всяка година BrokenBalkanz привлича повече от 1500 посетители, като отзивите от феста стават все по-красноречиви.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]HMSU Open Air, Kutina 2008 (Photo Yanne Golevc) 167[/media-credit]

Тази година дръм и басс маратонът ще се проведе отново на Стамболова поляна, при хижа Момина скала на Витоша. Това отново ще отличи BrokenBalkanz като един от малкото летни фестивали, провеждани на такава планинска височина – 1485 м!

Безплатният къмпинг е другият запазен знак на събитието и го прави безпрецедентен за България и целия Балкански полуостров. В дневната част програмата са включени и голямо разнообразие от културни, образователни и спортни занимания.

Advertisement

За фестивала пристигат 25 международни гости и още толкова родни артисти на световните ниво. Почти всички балкански държави имат свои горди представители в тридневната програма на фестивала. За някои от тях това ще бъде първа поява на сцената на BrokenBalkanz, а други са радвали феновете в миналогодишни издания и са неразделна част от Балканското дръм и басс семейство.

Smooth, Hallucinator, MsDos, Disphonia, FreqAX, Darko Stepic и много други от гостите на фестивала са едни от най-изтъкнатите продуценти и диджеи на страни като Словения, Гърция, Македония, Хърватска, Сърбия, Косово, Словакия, Румъния и дори Италия. Всички те ще се обединят в програмата на BrokenBalkanz 2016 и гарантират на посетителите висококачествен дръм и басс във всяка от разновидностите на стила.

HMSU Open Air, Kutina 2008 (Photo Yanne Golevc) 110

[/media-credit] HMSU Open Air, Kutina 2008 (Photo Yanne Golevc) 110

Освен музикалната програма, H.M.S.U. и техните партньори са предвидили множество културно-образователни активности, креативни забавления, спортни игри и други.

Билетите са в продажба от февруари чрез разпространителната мрежа в цялата страна и онлайн на EVENTIM.bg. Билети могат да бъдат закупени в комплект с безплатен HMSU календар и от софийските магазините 4:20 Shop (бул. „Васил Левски“ 87) и BreakPoint (ул. „Гурко“ 72).

Първите билети на цена 15 и 20 лева са вече РАЗПРОДАДЕНИ. До 3ти Юли цената ще бъде 25 лева, а след това до 21-ви Юли – 30 лева. На място билетите ще бъдат 35 лева за двата дни. Тази година H.M.S.U. дават възможност за закупуване и на билет само за един от дните, но само на входа, на стойност 25 лева.  

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]HMSU Open Air, Kutina 2008 (Photo Yanne Golevc) 052[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement