Connect with us

Култура

„Законите на човешката природа” от Робърт Грийн – защо хората правят така?

Avatar

Публикувано

на

Бестселъровият американски писател Робърт Грийн кани читателите да надникнат в дълбочините на „Законите на човешката природа” или какво трябва да знаем за себе си и околните.

От днес по книжарниците вече се намира „Законите на човешката природа” – най-новата книга на американския писател Робърт Грийн, дал на читателите си класики като „Майсторството”, „48-те закона на властта”, която предстои да излезе в ново издание, „Изкуството да съблазняваш” и др. 

Какво бихте направили, ако разберете, че има втори канал на човешкото общуване, който не се изразява с думи, а с мимики, действия и модели на поведение? Втори език, на който хората изразяват съкровените си желания, идващи дълбоко отвътре, понякога даже без да осъзнават. Какво би станало, ако можехте да овладеете тънкостите на този език и да започнете да четете невидимите сигнали? Може би щяхте да можете да отделяте вредните манипулатори в живота си и да обръщате собствените им оръжия срещу тях. Може би щяхте да забележите кои модели на собственото ви поведение ви превръщат в жертва на другите. А може би сами щяхте да използвате знанието си за човешката природа, за да убеждавате лесно хората около вас и да постигате собствените си цели.

Базирана на енциклопедичните познания на Грийн по история, както и на задълбочено разбиране на популярната и приложната психология, „Законите на човешката природа” съдържа всичко, което трябва да знаем за себе си и за околните, за да можем да живеем по-удовлетворен и по-лесен живот.

Робърт Грийн напомня, че макар и да прекарваме целия си живот, направлявани от законите на нашата природа, ние рядко си даваме сметка за правилата на играта. Не вярвате ли? Опитайте се тогава да отговорите на няколко въпроса. Защо се хвърляме ентусиазирано в начинания, които ни губят времето? Защо понякога ненадейно избухваме срещу колеги и приятели? Защо се влюбваме в неподходящите хора? Ако се научим да оценяваме характера на хората, това ще ни помогне да избягваме работните и личните отношения, които ни нанасят толкова много емоционални щети.

Advertisement

С дълбоко разбиране за различните видове характери, огромно количество любопитна и полезна информация, както и немалко вълнуващи и куриозни истории за велики личности, Робърт Грийн изпълнява почти невъзможната задача да обясни на достъпен език как функционира човешката природа и как можем да я използваме в своя полза.

Continue Reading
Advertisement