Connect with us

Кино

Запознахте ли се с предисторията на сериала „Игра на тронове”?

Avatar

Публикувано

на

svetut na ogun i led

Предисторията на хитовия сериал „Игра на тронове” – чийто 6-ти сезон бе чакан с огромно нетърпение от феновете по цял сват – е проследена в детайли в луксозната книга „Светът на огън и лед” (ИК „Сиела”). Неизказаната история на Вестерос е увлекателно описана от големия Джордж Р. Р. Мартин и създателите на известния фен-сайт westeros.org – Елио М. Гарсия-Младши и Линда Антънсън.

Тази неделя – 24 април, бе световната премиера на новия 6-ти сезон на „Игра на тронове” – най-гледаният сериал в историята на HBO и абсолютен световен феномен. Авторът Джордж Р. Р. Мартин – на чиято фентъзи поредица е базиран сериала, разказва предисторията на „Игра на тронове” в книгата „Светът на огън и лед”.

Епичното въведение в най-разпознаваемата фентъзи сага на всички времена – „Песен за огън и лед” от Джордж Р. Р. Мартин – е изпълнено със спиращи дъха описания на вълнуващи битки, смели завоевания, дръзки бунтове и горчиви предателства. В „Светът на огън и лед” са събрани познанията, схоластичните догадки и фолклорната мъдрост на майстери, септони, майги и певци. Хрониката се простира от Епохата на зората до Епохата на героите, от идването на Първите хора до пристигането на Егон Завоевателя, от създаването на Железния трон до Бунта на Робърт и краха на Лудия крал Ерис Втори Таргариен. Описани са всички събития, довели до „съвременните“ борби между Старк, Ланистър, Баратеон и Таргариен в поредицата „Песен за огън и лед” и сериала на HBO „Игра на тронове”.

Луксозното издание на „Светът на огън и лед” на български е богато илюстровано и съдържа над 170 художествени цветни изображения, карти и родословни дървета, чрез които ще разкриете пълната история на Седемте кралства, Валирия, Свободните градове, Иб, Летните острови и други земи, които са само споменати в предишните книги на Мартин.

Преводач от английски е Емануил Томов – редактор и преводач на фентъзи и фантастика и автор в електронното списание ShadowDance.

Advertisement

По повод премиерата на новия сезон на хитовия сериал издателство „Сиела” прави подарък на феновете на Джордж Мартин: луксозното издание „Светът на огън и лед” ще се продава на специална цена от 30 лв. в периода 24–30 април (включително) във вериги книжарници „Хеликон”, „Сиела”, „Хермес”, „Приятели” и онлайн на www.ciela.com; www.ozone.bg; www.helikon.bg; www.store.bg; www.e-zona.bg

Continue Reading
Advertisement