Connect with us

Спорт

Започва Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години

Avatar

Публикувано

на

Eurosport Logo 1

Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години стартира пряко в ефира на Евроспорт. Зрителите ще могат да проследят първия двубой в ефира на канала между Испания и Турция в сряда, 3 май, от 14:00 ч. Пряко и на запис ще бъдат показани 19 мача.

За трета поредна година Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г. ще се проведе с 16 отбора във финалния турнир. Хърватия е домакин на надпреварата, която от 3 до 19 май ще премине през Загреб, Вараждин, Риека, Запрешич, Кострена и Велика Горица и служи за квалификация в зона „Европа” за световното първенство през октомври в Индия.

Първенците на континента от 2016 г. Португалия се провалиха в пресявките, губейки решителния мач у дома срещу Испания, затова ще гледат финалите по телевизията. „Ла Фурия” пък попадна в група „А” на турнира в Хърватия. „Групата на смъртта” събра още домакините Турция и Италия в спор за две места за продължаване напред. Шампионите от 2015 г. Франция оглавяват група „B”, в която ще спорят с Унгария, Шотландия и Фарьорски о-ви, които за първи път в историята си класираха отбор за финален турнир на национално ниво под егидата на УЕФА. Другите дебютанти Норвегия са в група „D” с Холандия, Англия и Украйна. Група „C” събра шампионите от 2009 г. Германия с Ирландия, Сърбия и Босна.

Регламентът  предвижда първите два отбора от всяка от групите да се класират на четвъртфинал. Победителите в тях се класират за световното, а към тях ще се присъедини и отборът, спечелил допълнителния плейофен мач на 16 май. Три дни по-късно във Вараждин ще бъде определен новият европейски шампион при 17-годишните.

Цялата програма с излъчвания можете да следите тук: http://www.eurosport.bg/#watch-schedule__wrapper

Advertisement
Continue Reading
Advertisement