Connect with us

Музика

Започва подготовката за следващия SPICE Music Festival 2021

Avatar

Публикувано

на

SPICE Music Festival 2019 Lou Bega

Lou Bega, снимка: ПР

Най-големият фестивал, посветен на 90-те в България – SPICE Music Festival – приключи, а организаторите и Община Бургас обявиха, че започва подготовката за третото му издание през 2021 година!

Тази година фестивалът се проведе при ограничен капацитет, заради новите изисквания за осъществяване на събития от подобен мащаб, но въпреки това всяка вечер около 5 000 души (50% от капацитета на зоната) се забавляваха на живо с едни от най-големите звезди на 90-те!

„Новите условия на живот променят и фестивалите, но ние сме готови да се справим с всички предизвикателства“ – споделят организаторите

През първия фестивален ден Пристанище Бургас бе озвучено от музиката на горещите испанки Las Ketchup, мамбо фурията Lou Bega, неповторимият Mad Stuntman от Reel 2 Real, SoniqueMr. President (LayZee), Rozalla и Братя Аргирови! На следващия ден феновете на 90-те имаха възможност да се забавляват и танцуват на хитовете на Black Box, Technotronic, C+C Music Factory, Maxx, Corona и Акага, а в третия ден на сцената на SPICE Music Festival се качиха 5IVEDouble You, Kosheen, Tania Evans – оригиналният глас на хита Mr. Vain.

В последния момент в програмата се включиха East 17 и Спенс, заменяйки някои от артистите, които не успяха да пристигнат в България, заради последните рестрикции за пътуване от и до определени дестинации.

Advertisement

„Не знам дали си давате сметка какво означава SPICE Music Festival– сигурен съм, че това е единствения фестивал, който се провежда в момента по света!Надявам се, че другите страни да вземат България за пример“  – категоричен бе William Naraine (Double You), който откри третата фестивална вечер с едно от най-добрите шоута на сцената.

Момчетата от 5IVE също не успяха да скрият вълнението си: „

Това е първото ни шоу от 5 месеца и за нас тава участие е изключително специален момент“!

А испанките от Las Ketchup са категорични:

Животът трябва да продължи!“

Щом стана ясно, че някои от артистите не могат да пристигнат, заради нови рестрикции, организаторите направиха моментални промени и включиха в програмата нови изпълнители, които се превърнаха в изключителна изненада за публиката.

„Когато получихме обаждане от SPICE Music Festival да се включим в програмата на следващия ден, нямахме никакви колебания!“ – споделиха East 17 – „Не бихме могли даже да мечтаем за по-добра публика! Това е първото ни шоу след пандемията, до момента имахме над 60 отменени участия и не можете да си представите какво означава за нас тази сцена и срещата с феновете ни!

Вече започна подготовката на следващото издание на фестивала, а хубавата новина за феновете е, че всички артисти, които не успяха да пристигнат в Бургас за тазгодишното издание на SPICE Music Festival са потвърдили желанието си да го направят догодина!

„Благодарим на всички артисти, които направиха дори невъзможното да пристигнат в България за SPICE Music Festival и на всички фенове, които бяха с нас! Даваме си сметка, че новите условия, при които се налага да живеем, поставят нови предизвикателства пред всички нас, но смело можем да кажем, че успяхме да се адаптираме към тях и да справим по най-добрия възможен начин с изненадите!“ – споделя Николай Тодоров, организатор на SPICE Music festival и допълва: „На някои фенове им се стори странна промяната в програмата в последния момент, но има голяма вероятност това да е новият начин, по който фестивали от подобен мащаб ще се осъществяват. Никой артист не иска участието му да бъде отменено, но понякога обстоятелствата не са под нашия контрол. Непрекъснато променящите се изискванията за пътуване по света са нещо, с което се налага да се съобразяваме във всеки един момент. И феновете трябва да са наясно с това”!

В продажба са вече и промоционални билети за следващото ТРИДНЕВНО издание на SPICE Music Festival –  bit.ly/spice2021
Всеки, закупил промоционален билет, ще има възможност да го върне в рамките на 10 дни след обявяване на датите и артистите за SPICE Music Festival 2021, ако прецени, че няма да може да присъства.

Advertisement

Следете фейсбук страницатасайта на фестивала и ефира на радио Energy за актуална информация.

SPICE Music Festival се организира от „Културно-масова дейност“ ЕООД с ексклузивната медийна подкрепа на радио ENERGY – станция номер 1 за музика от 90-те!

Continue Reading
Advertisement