Connect with us

Общество

Започнаха репетиции на „Черна комедия“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ започна работа по пиесата „Черна комедия“ на Питър Шафър, чиято премиера се очаква през ноември месец. Режисьор на спектакъла е Иван Урумов, а в актьорския състав се включват Веселин Анчев, Луизабел Николова, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Владислав Виолинов, Евелин Костова и Ненчо Илчев.

Питър Шафър е един от най-големите драматурзи на съвремието, носител на множество театрални и филмови награди. Критиците определят фарсовата „Черна комедия“ като една от най-добрите през последните десетилетия.

Действието на пиесата се развива в Лондон, в апартамента на Бриндсли Милър, по време на авария в електрозахранването. Този факт води до редица неудобни за герите и смешни за публиката ситуации.

Бриндсли е беден художник, сгоден за разглезената Каръл Мелкет. За да впечатлят баща й – неуравновесеният полковник Мелкет, взимат обзавеждането на съседа. Но всичко се обръща с главата надолу (буквално и преносно), защото токът внезапно изгасва. Един по един започват да се появяват и останалите герои – съседката Фърнивъл, любовницата на Бриндски, съседа Харолд, „богатият меценат“. Комичните недоразумения стават все повече, а за да бъде още по-трудно на героите и смешно за публиката всичко се случва…на тъмно! Шафър държи творбата му да бъде поставяна с „обърнато осветление“.

Advertisement

Иван Урумов споделя:

„Пиесата е изключителен образец. Изисква особен вид концентрация, себеотдаване и изобретателност. За да е възможно това да се случи трябва да има невероятно точни и добри актьори каквито смятам, че са в трупата на Театър „Българска Армия“.“

В творческия екип се включват още: Красимир Вълканов – сценография, Мария Диманова – костюми, Добрин Векилов-ДОНИ – музика, Камен Иванов – пластика.

Continue Reading
Advertisement