Connect with us

Lifestyle

Започна записването за Маратон на приятелството „Плевен“

Avatar

Публикувано

на

MarathonPleven 2017 4

Петото издание на събитието ще се проведе на 20-и май

На 20 май (неделя) за пета поредна година ще се проведе най-атрактивното локално спортно събитие – Маратон на приятелството „Плевен“ 2018. Очаква се за пореден път то да събере в града стотици почитатели на активния начин на живот от страната и чужбина.

Най-голямото състезание в региона се организира от „Eyes-Open“, Спортен клуб „Бегач“ и Община „Плевен“. То утвърди името си „Маратон на приятелството“ като само през миналата година посрещна участници от над 20 държави и 5 континента и привлече рекордния брой от 550 състезатели.

Тази година броят на участниците се очаква да бъде още по-голям, а програмата по-богата и привлекателна. Дисциплините ще бъдат разделени в няколко основни категории: класически маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км). За трета година в рамките на събитието ще се проведе и специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките. За най-възрастните пък (хората над 60 години) е предоставена възможност за безплатна регистрация.

Записването за събитието на уебсайта http://plevenmarathon.com/ вече започна и около два месеца преди старта вече са се регистрирали близо 200 любители на бягането от различни краища на света.

Advertisement

Маратон на приятелството „Плевен“ е отворен както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят с добро настроение. Благодарение на разнообразието от дисциплини и дистанции, събитието предлага възможност за всеки човек със спортен дух да открие своето предизвикателство в Плевен на 20-и май. Всички маршрути на маратона са сертифицирани, добре маркирани, осигурени и обезпечени с подкрепителни пунктове. Трасето включва разнообразие от градска среда, парк и шосе. Стартът и финалът отново са в центъра на града, а самият маршрут минава през основните забележителности в и около Плевен, сред които парк Кайлъка и историческият мост до село Ясен.

MarathonPleven 2017 3

Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в годишния състезателен календар на Европа. Той е част и от румънската верига от исторически маратони и традиционно привлича голям брой участници от северната ни съседка.

„Основните цели на Маратон „Плевен“ са насърчаване на активния начин на живот, привличане на професионални и непрофесионални спортисти от цял свят в регионалния северозападен град, както и популяризирането му като атрактивен спортен туристически център. Доброто настроение и приповдигнатият празничен тонус са гарантирани.“ – казва за събитието основният му организатор – Станислав Георгиев.

Желаещите да участват в Маратон „Плевен“ вече могат да се регистрират онлайн (http://plevenmarathon.com/registration/) като в момента цените са преференциални за ранни билети – 60 лв. за маратон и полумаратон, както и за участник в щафета. Безплатно е записването за 3-километровия крос „Аз мога“, за детския маратон, както и за участници над 60 години.

Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Tr.Art Food Company, Аsics, Via Intercar с бранда BMW, Palfinger, Spetema caffe и хотел „Ростов“.

Повече информация за маратон „Плевен“ и възможност за регистрация:

Advertisement

– уебсайт: https://plevenmarathon.com/

– Facebook страница: https://goo.gl/SL5b6y

– събитието във Facebook: https://goo.gl/iuERke

Continue Reading
Advertisement