Connect with us

Събития

Започни новата учебна година с добро дело

Avatar

Публикувано

на

sos-detski-selishtaКак ми се иска да можех да се върна поне за един ден в детството – във времето, което сякаш беше вчера. Да се събудя в първия учебен ден и пак да бъда първолаче. Татко да ме целуне с думите: „Ставай, моето момиче, днес е важен ден“, да облека дрешките, които мама грижливо е приготвила предишната вечер, а после да хвана и мама, и татко за ръка и да поемем към училището. Как ми се иска да можех отново да бъда първолаче. Да прекрача за първи път двора на училището и прага на класната стая, да седна на един чин с Мими, да зърна за първи път моята учителка и тя да ме омаe с кадифения си глас. Да горя и да трептя от вълнения, притеснения и надежди. Да усещам, че всичко е пред мен и всички са с мен…

Как ми се иска да можех ученическата чанта отново на гърба да метна и да я напълня с букви и числа. Цял един свят да побера в нея… Как ми липсва този ден! Днес ми е останал само споменът за него.

Започни новата учебна година с добро дело, което ще промени спомените на много деца. Изпрати SMS с цифра „2“ или „5“ на 1287 и стани SOS приятел с редовни месечни дарения към SOS Детски селища България. Текстът на SMS-а отговаря на стойността на месечното дарение. Набраните средства ще дадат шанс за щастливи училищни дни на 700 деца, обхванати в нашите проекти и програми.

Continue Reading
Advertisement