Connect with us

Култура

Захари Карабашлиев и Васил Панайотов със съвместно събитие на Пловдив чете 2018

Avatar

Публикувано

на

Havra i Drugata

снимка: ПР

Две от популярните имена в съвременната българска литература – Захари Карабашлиев и Васил Панайотов, гостуват на тазгодишното издание на Пловдив чете. Писателите ще представят романите си „Хавра” и „Другата” по време на съвместна среща-разговор на 15 юни (петък) от 19:00 часа в културен центърТракарт” (подлез Археологически) в Пловдив.

Разговор за творческия акт на писане, за книгите, за съвременната българска литература и предизвикателствата пред пишещия ще проведат писателите Захари Карабашлиев и Васил Панайотов на 15 юни (петък) от 19:00 часа в културен център „Тракарт” в Пловдив. Събитието е част от официалната програма на фестивала Пловдив чете 2018, в рамките на който се провежда и Алея на книгата Пловдив 2018.

В „Тракарт” двамата автори ще разкажат повече и за последните си романи, които бяха приети положително както от читателите, така и от критиката у нас. Нетърпеливо чаканата от всички  „Хавра” излезе в края на миналото лято и, превръщайки се в едно от литературните събития на годината, мигновено оправда очакванията на феновете, а наскоро донесе на Карабашлиев и престижната награда „Роман на годината на „Фонд 13 века България””.

Книгата „Другата” на Панайотов (подгласник в риалити формата „Ръкописът” по БНТ1 с дебютния си роман „Убиец”) се появи през април 2018 г. и моментално влезе в класациите за най-продавани заглавия, където все още я срещаме.

Advertisement

Какво става, когато история и настояще се срещнат на страниците на един роман? Къде се крие разликата между любов и обич и кое чувство трае по-дълго? Предстои да разберем лично от Захари Карабашлиев и Васил Панайотов на 15 юни в Пловдив.

Вход свободен.

Continue Reading
Advertisement