Connect with us

Lifestyle

Защо мониторът може да бъде чудесен подарък

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Движението в тълпата по търговските улици и молове или безкрайното разглеждане на предложенията на онлайн магазините при избора на коледни подаръци могат да бъдат уморителни и изнервящи, особено ако още нямате идея какво точно да купите. Защо не обмислите да подарите монитор в такъв случай? Ако изберете правилния дисплей, това ще има дългосрочно значение върху тонуса, продуктивността и настроените на вашите близки хора. MMD, лидер в дисплей индустрията и лицензен партньор на Philips Monitors, предлага няколко съвета за нещата, на които да обърнете внимание, когато избирате монитор.

Подарете време: USB-C помага за освобождаване на време

Повишената ефективност на работното място означава по-добри резултати, а това осигурява повече свободно време. Всичко, което може да допринесе в тази посока, със сигурност е желан подарък. Досадното включване и изключване на кабели за свързване на периферни устройства плюс разсейващия ефект от преплетени кабели по бюрото ежедневно намаляват ефективността. USB-C, последното нововъведение при технологиите за трансфер на данни, прави мобилният живот много по-лек. С тънък конектор, който може да се включва и в двете посоки, този интерфейс позволява на потребителите да прехвърлят аудио и видео сигнал, да се свързват към Интернет и да зареждат мобилното устройства посредством един кабел.

Дисплеите на MMD с USB-C, налични с диагонал 24 инча и 32 инча (241B7 и 328P6), служат за удобна докинг станция за периферия като пълноразмерна клавиатура, мишка, външен диск, камера и др., като по този начин се освобождава ценно място и значително се подобряват ограничените възможности за връзка на ултрабуците. Като част от професионалната P-линия, 32-инчовият 328P6 е подходящ за приложения, където се изискват точни цветове. Той  поддържа Adobe и sRGB стандартите и изобразява фини детайли. Тези зашеметяващи изображения помагат за създаването на по-ярка и цветна работна среда за графични дизайнери и други професионалисти.

Advertisement

снимка: ПР

Комфорт и здравословна работа

Винаги трябва да обръщате внимание и на защитата на очите: синята светлина с къса дължина на вълната може да окаже негативно влияние върху зрението с времето. Един от начините да я намалите е чрез режима LowBlue – интелигентна софтуерна технология. Тя е налична в различни дисплеи Philips като например, 241B7, 328E8 и извитият 34-инчов представител на X-линията – 349X7.

С изключително малкия радиус на извивката си от 1800 мм, моделът 328E8 осигурява убедително потапяне в картината като увеличава възприятието за дълбочина и намалява изкривяването на образа. Наличието на Adaptive Sync технология гарантира супер плавна картина  без насичане, накъсване и замазване при движение. Моделът е с Full HD резолюция от 1920 x 1080 пиксела, формат 16:9 и advanced vertical alignment (VA) технология на матрицата, която предлага остра картина във всякакви приложения.
Ако предпочитате да подарите ваучер, за да можете да обсъдите детайлите, преди да се спрете на конкретен подарък, можете да разгледате и новата продуктова линия E9, която ще се появи в началото на следващата година.

Фокус върху работната среда

Advertisement

Извитите дисплеи са най-добрият начин за създаване на поглъщащо зрително преживяване в работата или игрите. Те позволяват да се поддържа по-добра концентрация, особено в по-динамична среда. В зависимост от задачите, за които ще бъда използван монитора, можете да избирате сред многообразие от предложения с извит екран:
34-инчовият модел от X-линията, който вече влезе в списъка с подаръци заради щадящия очите LowBlue режим, обещава много приятно зрително изживяване. Неговият UltraWide Quad HD екран е с панорамно съотношение от 21:9 и възможност за разделяне на екрана и изобразяване на сигнал от два различни източника. По този начин се осигурява изобилие от място за работа с множество приложения, когато например се налага да се работи с документи и няколко таба в браузъра, докато тече спортно предаване по същото време. MMD предлага и 27-инчов извит модел (278E8) с широка цветова поддръжка, благодарение на технологията Ultra-Wide Color, който постига точно цветопредаване. Друг модел, подходящ за домашна употреба, е 32-инчовият 328E8, който постига отлично качество на картината.

Колкото и да е трескаво коледното пазаруване, най-важното е то да е приятно! Идеите за подаръци от MMD могат да бъдат ценно вдъхновение, което да ви спести стреса по избор на подаръци, с които да зарадвате близките.

Continue Reading
Advertisement