Connect with us

Lifestyle

Защо трябва да ядем свинска мас и кисело зеле?

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Читателките на хитовата книга „Размерът има значение (Размерът на талията)“ можаха да се убедят с очите си, че авторката Александра Иванова е съвсем естествен човек и няма козметични операции. Това стана на премиерата на бестселъра в столичната книжарница „Хеликон-България“ снощи. Гостите на Александра Иванова я отрупаха с цветя и въпроси. „Не съм станала по-млада. Изглеждам добре за възрастта си. Здрава съм, щастлива и изпълнена със сили за работа и нови начинания“, така тя описва състоянието си днес – почти година след като минава през екстремно сваляне на килограми и за девет месеца от близо 100 става едва 58 кг. Този процес Александра описа в наръчника за оздравяване и отслабване, издаден от „Милениум“, който си извоюва мястото на едно от най-купуваните заглавия на книжния пазар за броени дни.

И за да не остане съмнение, че полезната и здравословна храна е и много вкусна, Александра Иванова почерпи гостите на премиерата с козе и овче сирене, гарнирано с люти чушленца, отгледани лично от нея, а д-р Огнян Пелов – специалният гост на събитието, поднесе домашно червено вино, от новата си реколта. Авторката раздаде много автографи, не се размина и без селфита с читателки и почитателки.

Александра Иванова показа, че е жена като всяка друга, но просто е успяла да вземе живота си в ръце. Усмихнато, искрено и доброжелателно тя отговори на всички въпроси на многобройната публика.

14725145_1712107235776130_2092827782_o

снимка: PR

Advertisement

„Да, приятелките ми ме питат как е възможно да изглеждам така добре сега. Чудят се – „къде ти е „излишната“ кожа, останала след отслабването?“ Все пак обемът ми беше много по-голям! – сподели авторката открито. – Нямам козметични операции, кожата просто се прибира! Стига човек да се изчисти от токсините и да започне да живее и да се храни здравословно, цялото тяло се променя. Нямаме нужда от камуфлаж, красотата идва отвътре“. Тя сподели, че е написала книгата си, защото отвсякъде са я заливали въпроси за това как е постигнала невероятната промяна във външния си вид. Решила, че системата, която е следвала, заслужава да се сподели с всички. За да откликне на огромния интерес към метода и към книгата, Алекс тръгва из страната, за да се срещне с читателките си в различни градове, а поканите към нея не спират да валят. Редом с авторката ще бъде и д-р Пелов. Двамата канят всички, които се интересуват от темата за здравето:

  • на 21 октомври в Бяла Слатина от 18:30 ч., в читалище „Развитие – 1892“;
  • на 22-ри, събота във Варна от 17 ч., в книжарница Ciela във Фестивалния и конгресен център;
  • на 23-ти, неделя, в Бургас от 17 ч., в книжарница Ciela Books & Music в мол „Галерия“
  • На 29-и в Русе от 12 ч., в книжарница Ciela Books & Music в мол „Русе“
  • На 30-и в Плевен, от 12 ч. в книжарница Ciela Books & Music в мол „Плевен“
  • На 5 ноември в Пловдив от 11 ч., в книжарница CIELA BOOKS & MUSIC в мол „Пловдив“.
  • Същия ден ще са и в Стара Загора от 15 ч., в книжарница Ciela Books & Music в парк-мол „Стара Загора“

Първото гостуване на тандема не случайно е в Бяла Слатина. Тази среща е и по-специална за тях, защото това е родният град на лекаря. Четвърт век след като е практикувал там акушерство и гинекология, той е поканен да говори за методите си пред своите съграждани.

На столичната премиера Александра Иванова за пръв път показа непубликувани в книгата снимки от своята младост, когато е била циркова артистка – акробатка. Всички видяха, че днес фигурата й отново е почти същата. Авторката увери, че това, че е била спортистка с нищо не я прави по-податлива на отслабване и всеки, който се опита да следва системата Healthy Beauty&Energy има реален шанс един до три месеца след началото, да види много положителни резултати.

Авторката акцентира, че голямата промяна, която е постигнала след като се е преобразила физически, е във вътрешния й свят – радва се на ново самочувствие, на нова работа, свързана с професията й на тв продуцент, записала се е да учи богословие и е… станала писателка. „Освободете се от клишетата за красота, вгледайте се в себе си и вземете решение за промяна!“, призовава Александра.

Множество въпроси имаше и към д-р Пелов, който е работил в ЮАР и Канада, печелил е състезания с кучешки впрягове, приятел е на индиански вожд и колега на личния лекар на Нелсън Мандела. Д-р Пелов разкри, че е стигнал до създаването на системата за оздравяване, когато преди около пет години самият той се чувствал особено зле физически, а изследванията му не показвали нищо тревожно. Тогава решил да промени начина си на хранене, възстановил се и отслабнал с близо 20 кг. „Дотогава предписвах на пациентите си лекарства, но след като видях, че храната лекува, реших да им помагам като ги насочвам по този път. Имам много пациенти, които освен че са пълни, страдат от куп заболявания и гълтат лекарства със шепи. Но когато се откажат от „отровните“ храни бързо оздравяват и заедно с това отслабват, което за мен е второстепенно. Здравето е най-важно“, разказа той.

Лекарят препоръчва неща, които погрешно сме свикнали да мислим за вредни, затова казва, че трябва да се борим преди всичко с клишетата – с това, „което си мислим, че знаем“. Той препоръчва да се ядат вътрешностите и кожата на животните – „в тях има много колаген, чийто ефект не може да се сравни със скъпите кремове за лице“. На въпроса „Но нали казват, че във вътрешностите и кожата се отлагали най-много вредни вещества?“, той отговори като даде за пример ескимосите, които „не ядат бели мечки“: „Мечките са на върха на хранителната верига и в техния черен дроб наистина се отлагат много вредни вещества. За тревопасните животни това не важи – не се лишавайте от техните вътрешности, както алфа-вълкът, когато разкъса жертвата, е първият от глутницата, който се възползва не от друго, а от вътрешностите на животното.“

Advertisement

Д-р Пелов твърди, че една чаша вино на ден за жените и двеза мъжете, е страшно полезна и препоръчителна. Когато това количество не се надвишава, организмът само печели от антиоксидантите, които се съдържат в него. Препоръчва киселото зеле, „което в САЩ сега „открили“ и дори организирали множество курсове, на които да се учат как да си го правят“. Д-р Пелов съветва да се ядат туршии, люти чушки, козе и овче кисело мляко, сирене и кашкавал. Той каза, че и солта не е толкава вредна, колкото ни втълпяват. „Трябва да се пазим единствено от захарта и бялото брашно, което освен с глутена си, е вредно и заради отровните препарати, с които се пръска пшеницата.“  

Относно мазнините е категоричен: „Яжте свинска мас и зехтин, който трябва да е колкото може по-нерафиниран и го съхранявайте в тъмни бутилки. Олиото е продукт на индустриализацията и е вредно!“

Continue Reading
Advertisement