Connect with us

Спорт

За първи път български състезател по мотоциклетизъм ще участва в Световния Ендуранс Шампионат

Avatar

Публикувано

на

24-кратният шампион на България, Източна Европа и Eвропейски шампион за 2011 г. Мартин Чой отбелязва нов връх в своята кариера, вследствие на уникалното партньорство между настоящия му генерален спонсор бензиностанции ЕКО и BMW Motorrad Bulgaria. Освен ново име EKO Racing BMW Motorrad Bulgaria Team получава уникален шанс – за пръв път български пилот да стартира в кръговете от Световния Ендуранс Шампионат във Франция „24h на Le Mans“.

 

„Искрено се радвам, че имаме шанс да подкрепим Мартин в този пореден връх в неговата кариера. За пръв път в историята на родния мотоциклетизъм имаме състезател, който участва в Световния Ендуранс Шампионат „24h на Le Mans“. Макар Мартин да се състезава с мотор на BMW от старта на сезон 2015, успяхме да доведем партньорството си с немската компания на ново равнище. Именно затова EKO Racing Team става EKO Racing BMW Motorrad Bulgaria Team, а Мартин Чой – първият българин, който влиза в отбора на BMW Motorrad на Световния Ендуранс Шампионат. Нямам съмнение, че енергията, с която Мартин е зареден, ще му донесе успехи, на които всички българи ще можем се радваме съвсем скоро.“, коментира изпълнителният директор на ЕКО България, г-н Георги Деянов.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Martin_Choy_BMW_Partnership_2[/media-credit]

„Сътрудничеството между BMW и Мартин Чой продължава вече няколко години. Ние вярваме в таланта, професионализма и амбицията на Мартин и считаме, че тя е в унисон с ценностите на BMW Motorrad. Комбинацията от качествата на пилота и най-добрият пистов мотоциклет, който още в първата година от своето въвеждане спечели титли във всички световни шампионати, в които участва, и към момента е най-продавания суперспортен мотоциклет, са предпоставка за отлично развитие.“ коментира Йонутс Бацу, мениджър BMW Motorrad за България и Румъния.

Advertisement

 

„За мен, а вярвам и за всеки професионален състезател, истинските успехи се измерват с непрестанното развитие и достигането на нови висоти в кариерата. След като с бензиностанции ЕКО заедно извървяхме дългия път към успеха – преминаването ми от клас Суперсток 1000 в Супербайк 1000, сега вече мога гордо за заявя, че благодарение на тяхната подкрепа и доказан професионализъм, осъществявам друга своя мечта – да се състезавам на Световния Ендуранс шампионат “24h на Le Mans“. Именно това ще бъде и първият ми старт за сезона – след по-малко от седмица.“, допълни Мартин Чой.

 

Моторът му премина редица тестове и подобрения, за да бъде подготвен максимално за огромните натоварвания, с които се сблъскват състезателите на пистата в Льо Ман. Машината му BMW S 1000 RR 1000 бе оборудвана със специални „Endurance“-пригодени задни и предни спирачки, нови джанти и допълнителен резервоар. Останалите характеристиките на мотора са непроменени от последното подобрение в заводите на BMW. С този модел Мартин Чой ще вземе участие в 5 състезания от Световния Ендуранс шампионат „24h на Le Mans“, 10 кръга от Европейския шампионат, както и 7 кръга от Българския национален и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм.

 

Advertisement

Сред натоварения си график Мартин Чой за поредна година ще включи и събитията, част от корпоративно социалната програма на бензиностанции ЕКО, „Обади се, като стигнеш“. И през тази година на двамата пилоти Мартин Чой и Илия Царски предстои отново да влязат в ролята на обучители по време на училището по безопасно шофиране, организирано от бензиностанции ЕКО и традиционно провеждащо се на пистата в Серес, Гърция.

 

Continue Reading
Advertisement