Connect with us

Lifestyle

За Световното по футбол Viber пуска ранглисти в чата

Avatar

Публикувано

на

 Viber, едно от водещите комуникационни приложения в света, представя уникално изживяване, което стимулира състезателния дух на феновете и способността им да предсказват резултатите от мачовете. Специалните стикери и чат бот, в който феновете могат да дават своите прогнози, да се състезават с приятели и да печелят награди, ще оживеят заедно с началото на Световната купа в Русия на 14 юни ( https://vb.me/worldfootball )

Стара традиция за най-големите футболни фенове по света е да съставят ранглиста с резултатите от мачовете, за да познават по този начин изхода от предстоящите срещи в рамките на футболни първенства от подобен мащаб, каквото е Световното. Така любителите на футбола могат да се похвалят пред приятелите си с дълбоки познания и със способността си да предсказват резултатите. Някои фенове правят ранглиста в ексел таблица, докато други залагат на класиката, ползвайки бели дъски за писане или тетрадки.

Но ето, че вече има и нов начин.

Новата функционалност на Viber – ранглиста (под формата на чат бот и Chat Extension), пренася прогнозите за изхода от футболните срещи и проследяването на мачовете в света на приложенията за разговори – като позволява на потребителите директно да се състезават и да сравняват класиранията си в ранглисти – в лични или глобален групови чатове. Всеки потребител в рамките на групов Viber чат с приятели или колеги може да въведе предположенията си и да ги добави към персонализиран борд с резултати – ранглиста, както и да предизвика приятелите си да се включат.

Потребителите могат да следят в реално време във Viber прогреса си и класиранията в хода на Световната купа. Сега феновете от цял свят могат да се състезават кой е по-добър в прогнозите, както и да станат част от огромната общност фенове на Световното.

Advertisement

„За футболните фенове този месец ще бъде белязан от вълнението и адреналина около Световната купа. Ние самите сме големи почитатели и като такива, наша мисия е да предоставим на последователите по цял свят нови начини за директен достъп до футболното събитие на годината през Viber. Заменянето на бялата дъска с ранглиста в чата и разпалването на огъня на съревнованието с груповите съобщения, олицетворят новаторското мислене, което предлагаме на нашите потребители във Viber“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

За да вдигне залога, Viber дава възможност на потребителите да спечелят невероятни награди, ако участват в ранглиста на глобалното футболно Community:

  • Точните прогнози ще дадат шанс на феновете да спечелят хиляди безплатни стикер пакети на Viber, Viber Out кредити и други.
  • Един късметлия, който събере най-много точки от точни прогнози, ще грабне титлата „Най-голям Viber фен на световния футбол“ и ще спечели VIP пътуване за него и негов приятел за El Clásico следващия сезон, от първи ред на Камп Ноу!

Viber ще пусне безплатно ексклузивен стикер пакет на 16 езика, включително Английски, Френски, Арабски, Руски, Немски и други, за да предостави на феновете повече възможности да изразят себе си по време на първенството.

За да допълнят емоцията, топ медии по света, сред които 90min.com и Championat.com ще създадат специални Viber Communities, в които неограничен брой фенове ще могат да следят футболни разговори, както и да взимат участие в Community ранглисти.

„90min винаги дава шанс на феновете да бъдат чути, заради което партньорството с Viber и създаването на футболно Community в платформата им е уникална възможност да ангажираме феновете в реално време, докато тече най-голямото събитие на планетата“, сподели Андрес Карденас, глобален мениджър футбол в 90min.

Свали Viber сега и създай своя ранглиста в групов чат: https://vb.me/worldfootball. Увери се, че имаш актуализирана версия на Viber на телефона си за Android и iOS, за да можеш да се възползваш от пълния капацитет на новата функционалност.

Често задавани въпроси:

Как потребителите създават ранглиста в група?

  • Потребителят споделя своите предположения в групов чат посредством новия Chat Extension World Football, който живее в лентата за Chat Extentions.
  • Веднъж, щом потребителят сподели своите прогнози, той лесно може да създаде ранглиста в групата, като натисне бутона на ранглистата в Chat Extensions. Други членове, които искат да се присъединят или да се появят в ранглистата, трябва да споделят прогнозите си в същата групата.
  • Всеки потребител може да прави само една прогноза за мач, като тази прогноза може да включи във всяка ранглиста, в която участва. Например, потребител има ранглиста с няколко свои приятели и още една с колегите си, в този случай предположението му за изхода на мача ще се отрази и в двете ранглисти. В чат бота потребителят вижда ранглисти на всички държави, а в груповия чат видими са само тези с приятелите.
  • За да сме сигурни, че потребителите не пропускат мач, специален чат бот ще изпраща напомняния всеки ден, за да финализират прогнозите си преди началото на мача.

Как събират точки потребителите?

  • Ако един потребител даде много точна прогноза за изхода на мача, ще получи 3 точки и ще спечели награда веднага.
  • Ако един потребител не успее точно да предскаже резултата, но налучка кой е победител все пак, ще грабне 1 точка.
  • Тези точки автоматично се отразяват във всички ранглисти, в които потребителят участва веднага след края на мача.
Continue Reading
Advertisement